Francúzska polievka
Francúzska polievka

Domáca francúzska polievka fotorecept

johnydesire - fotkajohnydesire, 28. marca 2021

Vlastný recept, ako zo sáčku :)

10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
10 cm
2 ks
1 ks
3 ks
 (mušličky)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravím vývar z korenín. Do hrnca dám soľ, čierne a nové korenie, bobkový list a kurkumu. Zalejem 2 l vody a nechám variť. Vývar varím po celý čas ako pripravujem ostatné suroviny.

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájam si mrkvu a petržlen na kocky. Pomaly restujem na oleji.

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšieho hrnca (4 litre), v ktorom už polievka ostane, dám zohriať olej a pridám mleté mäso a restujem. Nakrájam si pór a cesnak, pridám ich do hrnca keď v ňom už nie je žiadne ružové mäso a podusím spolu.

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám mrkvu s petržlenom a premiešam.

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejem precedeným vývarom a varím pokiaľ nie je mäkká zelenina. Popri tom zvyknem už polievku finálne dochucovať. Pridám cestovinu (podľa toho akú chcem polievku hustú, dávam tak 1/2 až 3/4 šálky), petržlenovú vňať (čerstvú alebo sušenú) a povarím 10 minút.

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Francúzska polievka je hotová, dobrú chuť :)

    Domáca francúzska polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ivka268
Skúšala som x krát ale stále to nie je ako tá hotová, vyskúšam aj vašu♥
bugout
@ivka268 ja ju robím podobne a ponáša sa. Povedzme si na rovinu, že hodnoverne napodobniť chuť chemickej zmesi zo sáčku nie je ľahké.... Len pár drobností mäso má byť hovädzie a určite nevynachaj pór. Taktiež sa domnievam, že kurkuma tam chuťovo nepatrí.
Citujem "autorku" francúzskej polievky (na webe je s ňou rozhovor):
"V roku 1970 som nastúpila na vývojové oddelenie, a keď šéf odišiel na dlhodobú dovolenku cez leto, tak povedal, aby sme voľačo robili a zadanie znelo: číra polievka, bujónového typu, taká, akú ešte nemáme. Čo bolo dosť ťažké, preto že pre nás bola číra polievka len slepačia alebo hovädzia. Tak sme rozmýšľali nad verziou, ktorá by bola niečo medzi cibuľačkou, ale nie príliš cibuľová a hovädzou, ale nie príliš hovädzia. A vymysleli sme túto, francúzsku polievku s pórom,"
haji
@bugout (3.5.2021 05:52)
Díky za osobní zkušenost a také za přiblížení vývoje tohoto druhu pytlíkaté polévky. Moje babička ji milovala. Pokusy napodobit mám též za sebou a to nezdárně. Uvidíme, jak to zkloubím. @jonydesire díky za recept. Nějak se s tím také popasuju.
tsnak
Presne takto to robievala moja babka a hlavne nikdy nepoužila kurkumu no pre farbu plátok cvikly a nevedeli sme sa jej dojesť.
johnydesire
@bugout (3.5.2021 05:52)

Pre dosiahnutie chuti ako zo sáčku, hovädzie mäso určite nie. Polievka je potom sladká ako obyčajný hovädzí vývar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia