Pečené rebierka
Pečené rebierka

Pivové rebierka

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bistra Bienvenue, 26. augusta 2021
Pivové rebierka
Foto: archív Petra Vargu
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg mäsité
1 PL
300 ml
3 PL
3 PL (najlepšie domáci)
1 PL
1 ČL
1 vetvička (na grilovanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Med, sójovú omáčku, kečup, vínny ocot, čierne pivo a čili pastu zmiešame. Dochutíme korením a soľou. Vznikne lepkavejšia grilovacia omáčka, ktorú poriadne votrieme do umytých a očistených rebier. Necháme odležať asi dve hodiny.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a rebierka pečieme asi 1,5 hodiny. Ak je to potrebné, trochu ich podlievame vodou. Čas pečenia rebierok nie je úplne presný, závisí od ich veľkosti. Preto je vhodné rebierka počas pečenia priebežne sledovať.

  3. 3

    Po upečení v rúre budú rebierka takmer hotové, ale bude im chýbať ešte jemne zapečená glazúra a dymová chuť drevného uhlia. Preto ich ešte z každej strany ugrilujeme na drevenom uhlí. Naň môžeme položiť vetvičku rozmarínu – dym z byliniek rebierka zaujímavo dochutí. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou pažítkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu