Segedínsky guláš
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 26. marca 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 26. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 2–3–centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do hrnca s rozpálenou masťou. Smažíme dozlata, pridáme pokrájané mäso, soľ, koreniny a na miernom ohni miešame a dusíme, kým nepustí vlastnú šťavu.
- 2
Pridáme mletú papriku, zamiešame a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Premiešame, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme, kým mäso a kapusta nie sú mäkké.
- 3
Zmes zalejeme smotanou, v ktorej sme vyšľahali hladkú múku, a povaríme ešte 10 minút. Nakoniec dochutíme a podávame s parenou knedľou.
Tiež segedínsky guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu