Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 26. marca 2021
Segedínsky guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

700 g
2 ks stredne veľká
1 kg
2 ČL
250 ml
1 PL
2 PL
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 2–3–centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do hrnca s rozpálenou masťou. Smažíme dozlata, pridáme pokrájané mäso, soľ, koreniny a na miernom ohni miešame a dusíme, kým nepustí vlastnú šťavu.

  2. 2

    Pridáme mletú papriku, zamiešame a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Premiešame, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme, kým mäso a kapusta nie sú mäkké.

  3. 3

    Zmes zalejeme smotanou, v ktorej sme vyšľahali hladkú múku, a povaríme ešte 10 minút. Nakoniec dochutíme a podávame s parenou knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak to je ona, tá naj kapustička...a ak niekto povie, že nedáva smotanu, tak to už nie je segedín, nech sa aj roztrhá, ale obyčajná kapusta s mäsom :)