Zapekané nokerle s bravčovým mäsom à la Szoky
Foto: saymona
Tento recept sme museli vyskúšať.
príprava
na 190 °C
Suroviny
500-700 g mleté |
|
5 ks |
|
2 strúčiky |
|
2-3 PL (alebo paradajky) |
|
3 ks (alebo papriková pasta) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 téglik |
|
|
|
Nokerle: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso osmažíme na masti pokiaľ sa nezatiahne. Pridáme soľ, mleté korenie a sladkú mletú papriku. Zalejeme teplou vodou alebo vývarom. Varíme pod pokrievkou 30 minút.
- 2
Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, paradajkový pretlak alebo paradajky (podľa sezóny). Ja som dala pretlak tak 2-3 PL a nakrájané 3 malé papriky. Všetko premiešame a varíme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila omáčka. Dochutíme.
- 3
Medzitým si spravíme cesto na nokerle (halušky) z hladkej múky, soli, vajec a vody. Nokerle povaríme 1-2 minúty, scedíme a neprepláchnuté ich pridáme do horúcej omáčky. Premiešame.
- 4
Zmes dáme do pekáča. Vrch potrieme kyslou smotanou zmiešanou so soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C okolo 35 minút. Dobrú chuť.
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď sme objavili tento Recept hneď sme ho museli vyskúšať tiez keďže nokedle
Milujeme tiez. Dúfam ze bude chutiť tak ako aj nám:)
určite, nokrle milujem!