Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zapekané nokerle s bravčovým mäsom à la Szoky

saymona - fotkasaymona, 23. februára 2021
Zapekané nokerle s bravčovým mäsom à la Szoky
Foto: saymona

Tento recept sme museli vyskúšať.

70 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

500-700 g mleté
5 ks
2 strúčiky
2-3 PL (alebo paradajky)
3 ks (alebo papriková pasta)
1 téglik
Nokerle:




Postup

  1. 1

    Mleté mäso osmažíme na masti pokiaľ sa nezatiahne. Pridáme soľ, mleté korenie a sladkú mletú papriku. Zalejeme teplou vodou alebo vývarom. Varíme pod pokrievkou 30 minút.

  2. 2

    Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, paradajkový pretlak alebo paradajky (podľa sezóny). Ja som dala pretlak tak 2-3 PL a nakrájané 3 malé papriky. Všetko premiešame a varíme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila omáčka. Dochutíme.

  3. 3

    Medzitým si spravíme cesto na nokerle (halušky) z hladkej múky, soli, vajec a vody. Nokerle povaríme 1-2 minúty, scedíme a neprepláchnuté ich pridáme do horúcej omáčky. Premiešame.

  4. 4

    Zmes dáme do pekáča. Vrch potrieme kyslou smotanou zmiešanou so soľou, čiernym korením a mletou paprikou.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C okolo 35 minút. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

drajan
Nokerle milujem, robievam často. Nikdy mi však nenapadlo, že sa môžu použiť aj na zapekanie. Dík za inšpiráciu, vyskúšam.
saymona
@drajan (24.2.2021 11:45)
Keď sme objavili tento Recept hneď sme ho museli vyskúšať tiez keďže nokedle
Milujeme tiez. Dúfam ze bude chutiť tak ako aj nám:)
2x drajan a haji
haji
Velmi pěkný a zajímavý receptík, dokonce i pro moje kulhavé zuby to bude fajn. Velké díky za sdílení. Chutné foto!
motyka
Určite je to chuťovo výborné, aj to fajnovo vyzerá. Najbližšie, keď budem robiť nokerle, tak urobím viac a toto vyskúšam. Výborný nápad aj na využitie iných rôznych druhov druhov / aj zmiešaných / cestovín. Díky.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia