Fašírka pečená vcelku fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 19. decembra 2020
Fašírka pečená vcelku (fotorecept)
Foto: kucharka

U nás veľmi obľúbený recept.

6-8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté
300 g mleté
1 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 krajec
0,5-1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlieb namočíme v mlieku a vajíčku. Cibuľu posekáme a cesnak rozpučíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny odležať v chlade. Mäsovou zmesou naplníme formu na srnčí chrbát.

    Fašírka pečená vcelku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu vložíme do väčšieho pekáča, zalejeme studenou vodou, asi do 3/4 výšky formy a prikryjeme ju alobalom. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút.

    Fašírka pečená vcelku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstránime alobal a dopečieme, asi 10 minút odokryté, aby sa vytvorila chrumkavá opečená kôrka. Tým, že je fašírka najskôr prikrytá alobalom, je vo vnútri šťavnatá a kôrka je chrumkavá.

    Fašírka pečená vcelku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať teplé, nám najviac chutí so zemiakmi a zeleninou... Alebo studené, s chlebom, horčicou, uhorkou a chrenom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robievam podobne, niekedy vložím do stredu varené vajíčka alebo klobásu alebo nejakú zeleninu, či syr.
Veľmi dobré a nie je to vyprážané.
Pěkný recept, postup. Fašírku si dám kdykoliv. Teplou s čímkoliv, studenou s chlebíkem. Také jsem dnes do mletého masa dávala tymián, vyzkouším přidat i rozmarín, je to dobrý nápad. Děkuji za sdílení. Krásné Vánoce!
používateľ nemá avatar
plk
Sobry den. Recept mam trochu iny, iba dodam k tej forme - peciem tak, ze ked je vrch dostatocne opeceny, "vylupnem" z formy, otocim (na alobal/papier na pecenie) a necham dopekat kym nie su opecene aj zvysne strany. Predsa len - v tej silikonovej forme zvysne strany "neschrumkaveju" :-).