Fašírka pečená vcelku fotorecept
Foto: kucharka
U nás veľmi obľúbený recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Chlieb namočíme v mlieku a vajíčku. Cibuľu posekáme a cesnak rozpučíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny odležať v chlade. Mäsovou zmesou naplníme formu na srnčí chrbát.
-
2
Formu vložíme do väčšieho pekáča, zalejeme studenou vodou, asi do 3/4 výšky formy a prikryjeme ju alobalom. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút.
-
3
Odstránime alobal a dopečieme, asi 10 minút odokryté, aby sa vytvorila chrumkavá opečená kôrka. Tým, že je fašírka najskôr prikrytá alobalom, je vo vnútri šťavnatá a kôrka je chrumkavá.
-
4
Môžeme podávať teplé, nám najviac chutí so zemiakmi a zeleninou... Alebo studené, s chlebom, horčicou, uhorkou a chrenom.
Veľmi dobré a nie je to vyprážané.
Ďakujem za koment. Aj tebe krásne Vianoce prajem!
Aj ja vkladám vajíčka, šunku s kápiou ... a pod., toto je taký recept na “základ”.
Máš pravdu, je to dobré.
Ďakujem.
Áno, tak to sú potom všetky strany chrumkavé, aj moja mama tak robí. Ďakujem za koment.