Plnené kapustné listy fotorecept
Foto: avuska
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán si objednal u kuchára obľúbené jedlo. Sarmu. Ķde Zobraziť celý popisTurkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán si objednal u kuchára obľúbené jedlo. Sarmu. Ķde však vziať hroznové listy, keď naširoko-ďaleko žiaden vinohrad, len pár kapustných hláv v poli. Kuchár s malou dušičkou pripravil pokrm a čakal na ortieľ. Sultán ochutnal jedlo, privolal si kuchára a zasypal ho zlatom so slovami: Toto jedlo budeš vždy variť pred bojom. Komu môžeme ďakovať za recept netušíme, ale na svadbu, krstiny, kar nás sprevádza. A toto je ten môj.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájame cibuľu, speníme na bravčovej masti a pridáme spolu s koreninami k mäsu a premytej ryži. Dobre premiešame.
- 2
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej pridáme pár kvapiek oleja a z kapusty odstránime hlúb. Do vriacej vody vložíme hlávku a odoberáme jednotlivé listy.
- 3
Listy vychladíme, vyrežeme z nich stred a každý list prekrojíme.
- 4
Zoberieme trošku mäsovej zmesi a plníme listy. Môžeme plniť do lievika, alebo zahneme oba konce.
- 5
Naplnené listy ukladáme do hrnca.
- 6
Keď máme listy naplnené, navrch dáme ešte paradajkový pretlak a lyžicu masti. Môžeme zaťažiť tanierikom, kosťou. Varíme do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme a môžeme podávať. U nás jeme s chlebom, bielym koláčom.
Tiež kapustné listy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem