Plnené kapustné listy
Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy fotorecept

avuska - bez fotkyavuska, 22. mája 2021
Plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: avuska

Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán si objednal u kuchára obľúbené jedlo. Sarmu. Ķde Zobraziť celý popisTurkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán si objednal u kuchára obľúbené jedlo. Sarmu. Ķde však vziať hroznové listy, keď naširoko-ďaleko žiaden vinohrad, len pár kapustných hláv v poli. Kuchár s malou dušičkou pripravil pokrm a čakal na ortieľ. Sultán ochutnal jedlo, privolal si kuchára a zasypal ho zlatom so slovami: Toto jedlo budeš vždy variť pred bojom. Komu môžeme ďakovať za recept netušíme, ale na svadbu, krstiny, kar nás sprevádza. A toto je ten môj.

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg mleté
500 g
1 KL
1 KL
1 KL
2 ks
1 PL
2 PL
5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájame cibuľu, speníme na bravčovej masti a pridáme spolu s koreninami k mäsu a premytej ryži. Dobre premiešame.

  2. 2

    Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej pridáme pár kvapiek oleja a z kapusty odstránime hlúb. Do vriacej vody vložíme hlávku a odoberáme jednotlivé listy.

  3. 3

    Listy vychladíme, vyrežeme z nich stred a každý list prekrojíme.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zoberieme trošku mäsovej zmesi a plníme listy. Môžeme plniť do lievika, alebo zahneme oba konce.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené listy ukladáme do hrnca.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď máme listy naplnené, navrch dáme ešte paradajkový pretlak a lyžicu masti. Môžeme zaťažiť tanierikom, kosťou. Varíme do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme a môžeme podávať. U nás jeme s chlebom, bielym koláčom.

Diskusia k receptu

zahra
Na vychode holubky, na svadbach posledny chod - preto vyhadzovaky.:))) Vegani a vegetariani, ale aj vsetci ostatni skuste so susenymi hubami. Mnam. My davame do masovych aj bez masovych niekolko prelisovanych strucikov cesnaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia