Fašírka v anglickej slanine
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 4. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 170 °C
Suroviny
750 g |
|
200 g (plátky) |
|
135 g |
|
6 ks |
|
30 g |
|
60 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté bravčove mäso vložíme do misy, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, 3 vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Zamiešanú zmes necháme 15 minút odstáť v chladničke.
- 2
Uvaríme mrkvu a 3 vajcia na tvrdo (asi 9 minút). Po uvarení vajcia schladíme, ošúpeme. Uvarené vajcia, mrkvu a eidam nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladenej mäsovej zmesi a premiešame. Na záver pridáme tuhú bravčovú masť a zľahka premiešame, podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky.
- 3
Nádobu na srnčí chrbát vyložíme plátkami anglickej slaniny – spodok aj boky tak, aby slanina prečnievala cez okraje. Do takto pripravenej formy dáme mäsovú zmes a prekryjeme ju prečnievajúcou slaninou. Ak nám slanina ostala, zakryjeme ňou prípadné voľné miesta, môžeme dozdobiť mandľami.
- 4
Pripravíme väčší pekáč, naplníme ho vodou a vložíme doň naplnenú formu zakrytú alobalom. Dáme do rúry a pečieme pri 170 °C zhruba 1,5 až 2 hodiny.
Tiež fašírka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu