Fašírka v anglickej slanine

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 4. apríla 2021
Fašírka v anglickej slanine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90-120 minút
na 170 °C

Suroviny

750 g
200 g (plátky)
135 g
6 ks
30 g
60 g
2 strúčiky
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté bravčove mäso vložíme do misy, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, 3 vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Zamiešanú zmes necháme 15 minút odstáť v chladničke.

  2. 2

    Uvaríme mrkvu a 3 vajcia na tvrdo (asi 9 minút). Po uvarení vajcia schladíme, ošúpeme. Uvarené vajcia, mrkvu a eidam nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladenej mäsovej zmesi a premiešame. Na záver pridáme tuhú bravčovú masť a zľahka premiešame, podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky.

  3. 3

    Nádobu na srnčí chrbát vyložíme plátkami anglickej slaniny – spodok aj boky tak, aby slanina prečnievala cez okraje. Do takto pripravenej formy dáme mäsovú zmes a prekryjeme ju prečnievajúcou slaninou. Ak nám slanina ostala, zakryjeme ňou prípadné voľné miesta, môžeme dozdobiť mandľami.

  4. 4

    Pripravíme väčší pekáč, naplníme ho vodou a vložíme doň naplnenú formu zakrytú alobalom. Dáme do rúry a pečieme pri 170 °C zhruba 1,5 až 2 hodiny.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu