Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke fotorecept

afataga - fotkaafataga, 15. marca 2021
Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke (fotorecept)
Foto: afataga

Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila. Trochu aj suroviny, ale hlavne Zobraziť celý popisTento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila. Trochu aj suroviny, ale hlavne som zvolila iný postup.
Zdroj: internet

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg mleté
2 ks
 (nasekaná)
Omáčka:
2 PL
1 ks
2 strúčiky
3 ks
1-2 šálky
1 ks malá
4 KL
1 bal.
2 PL
2 PL
2 PL
 (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Ako prvé som namočila huby. Do misy som dala mleté mäso a suroviny do fašírky. Riadne som premágala a urobila fašírky. Uložila som na papier na pečenie a dala do rúry na 200 °C na cca 25 - 30 min.

    Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A teraz omáčka: Do kastróla som dala orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu na masti, keď zosklovatela, pridala som malú naberačku vody z húb, vyrestovala na tuk, to som zopakovala 3x. Pridala som posekaný cesnak, chilli a saturejku a chvíľu zas restovala. Potom som do toho zarestovala pretlak. Pridala som huby aj s vodou, konzervu paradajok, nakrájanú cuketu, soľ a korenie. Nechala som bublať cca 20 min. Nakoniec som dochutila kokosovým cukrom, ryžovým octom a sójovou omáčkou. Priliala som ešte horúcu vodu, aby som mala omáčku takej hutoty, akú som chcela. Tu je hotová omáčka.

    Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do omáčky som vložila hotové fašírky a nechala spojiť chute asi 5 min.

Diskusia k receptu

kvakac
To to teda trvalo, už som myslel, že sa receptu nedočkám. Vyzerá to veľmi super. Už ho mám uložený a v blízkej dobe vyskúšam. Mala otázka, tej cukety nie je tam moc, lebo mne cuketa strašne ťažko ide dolu krkom. Vďaka za recept.
afataga
@kvakac (15.3.2021 18:54)

V povodnom rcp cuketa nebola, ale mala som polovicu v chladnicke, tak som ju tam dala, aby nevzala skazu, nemusis ju dat. Ale nebolo ju citit, ona chytila chut tej omacky.
mijaita
Uz jsem podobne varila, uvarim nekdy podle tebe, ale z hoveziho masa. Nejak mi to s mletym huba nebere. Coz neni na prekazku, vid? maso mam rada! :-)
haji
Hurá, receptík je tady, fašírky v ostrokyslej hubovej omáčke! Velmi dobré suroviny, postup aj finální foto nemá chybu. Díky za inspiraci, milá Afi! Povedené celé, jsi šikulka!
janger
Recept si ukladam, hoci u mna by bola omacka trosku menej ostrejsia. Ale snad aj taka jemno stiplava bude velmi dobra.
Podla fotky som tusila, ze je to tvoj recept. A aj podla nazvu :-).
afataga
@janger (18.3.2021 22:06)

Som rada, ze ta tu zas vidim, nemozem zabudnut na tu tvoju uzasnu profilovu fotku, vies asi ktoru :-), tam si bola neodolatelna :-)
Budem rada, ak vam bude chutit, jasne chilli daj kludne menej, podla odolnosti, my mame huby plechove a to som sa este miernila.
Dakujem za pochvalu.
1x janger
bembo
Na fotke to vyzerá parádne.Kvôli paradajkám to robiť nebudem,ale aspoň Ti to pochválim.Milovníci jedál s paradajkami si určite vyjdu na svoje a riadne zmlsnú.
afataga
@bembo (19.4.2021 15:17)

Ach jaj, ja viem, ze sa s paradajkami nekamaratis, ale podla mna keby si dal menej pretlaku a zo 2 papriky, tak by to tiez nebolo zle.
1x bembo
bembo
Vďaka za radu.Pretlak mi až tak nevadí,ale s tou parikou to vyskúšam.Až to urobím,ako vždy dám vedieť aké to bolo.Verím,že to bude výborné.
bembo
Dnes som si tento recept vyskúšal,a dobre som urobil.Poslúchol som aj Tvoju radu.Bola u nás na víkend aj moja švagrová,ktorá si po obede aj vypýtala recept.Tak jejto chutilo,a aj nám.Ako prílohu som dal pečenie krumplíke.100 bodov.


afataga
@bembo (25.4.2021 15:53)

Ja som vedela, ze to skusis, uz ta trochu poznam :-). Vyzera to vyborne, som rada, ze chutilo aj rodine, dakujem za spravu a foto. Ty si muz cinu.
1x bembo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia