Čínske rezance
Čínske rezance

Zha jiang mian

bugout - fotkabugout, 13. marca 2021
Zha jiang mian
Foto: bugout

Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá. Kto má Zobraziť celý popisĎalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá. Kto má rád Miso, tomu odporúčam vyskúšať. Voľný preklad by bol asi v duchu, že rezance s praženou omáčkou (fried sauce noodles).

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100-150 g mleté (mastnejšie)
1 - 1,5 PL
2 - 3 PL
0,5 PL
 (čínske ryžové víno na varenie)




Postup

  1. 1

    Podstata je pražené bravčové mäso dochutené dvoma čínskymi omáčkami. Keďže originál suroviny tu skrátka nekúpim, išiel som mechanizmom pokus omyl a asi štvrtá varianta je veľmi, veľmi podobná originálu... Slané (ground bean sauce, broad bean paste) - čínska fermentovaná sójová pasta. Nahradená misom. Sladké (tian mian jang) - hustá nasladlá omáčka vyrobená z múky. Náhradená hoisin omáčkou (ešte mám v zálohe vyskúšať sladkú sójovú omáčku).

  2. 2

    Na silnom výkone opečieme mäso, keď pustí tuk a je pekne prepražené (od toho je názov fried sauce), podlejeme vínom a dobre premiešame (podlievanie vínom môžeme v zásade vynechať, hlavne ak máme panvicu s nepriľnavým povrchom). Stiahneme výkon a mäso odsunieme na bok a na slabom výkone chvíľku opekáme cesnak a zázvor. Kým sa mäso opeká, dáme variť rezance a krájame zeleninu.

  3. 3

    Ostatné ingrediencie na omáčku zmiešame (môžeme bez misa, miso by nemalo prejsť tepelnou úpravou, znehodnocuje to jeho zdravotné benefity, na chuti to však nemení nič) a nalejeme k mäsu. Povaríme cca 10 minút (podľa hustoty). Ak treba zahusťovať, používame škrobovú vodu len ak je to nevyhnutné, radšej zredukujme. Odstavíme a ak sme do omáčky nedali miso, teraz ho vmiešame. Prípadne môžeme časť misa vmiešať v prvej fáze do omáčky a časť na záver, nech máme pocit niečoho zdravého...

  4. 4

    Do misky (na tanier) dáme na spodok rezance, na ne kôpku omáčky (áno kôpku, je to hustá masa, nie tečúca omáčka) a obložíme zeleninou... Úvodná fotka je moja a tu pripojená z reštaurácie, teda aj táto je mnou fotená, ale nevaril som.

    Zha jiang mian - obrázok 4

Diskusia k receptu

zahra
Na tvoje recepty mam v KK zvlast kategoriu. Som veganka,ale viem si ich upravit. Dakujem.
1x bugout
bugout
@zahra (13.3.2021 15:43)

A to som ti pridal aj ostrokyslu bez mäsa. Ale pozerám, že veganka takže ani vajce. Inak toto je ten recept čo som spomínal.
bugout
@zahra (13.3.2021 15:43)

Práve som zavesil jeden recept špeciálne pre teba.... Neviem kedy ho pustia, takže čakaj a teš sa. Jediné čo v ňom ako vegánka musíš nahradiť je maslo... Ja si k tomu jedlu dávam jogurt, ale to tiež zvládneš nahradiť. Dobrú chuť!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia