Bravčový perkelt
Bravčový perkelt

Jednoduchý bravčový perkelt

saymona - fotkasaymona, 11. marca 2021
Jednoduchý bravčový perkelt
Foto: saymona

Asi každý má ten svoj recept na perkelt. Ponúkam Vám ten môj, ochutnajte.

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
2 ks
1-2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme cesnak a chvíľku pražíme. Hrniec dáme nabok z ohňa a pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a vrátime naspäť na oheň. Pridáme nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájanú papriku a paradajky.

  2. 2

    Neskôr pridáme soľ, korenie a trocha údenej papriky (to som sa naučila od jednej maďarskej gazdinky a naozaj to stojí za vyskúšanie i keď som sa na začiatku trocha toho bála). Podlejeme teplou vodou a varíme do zmäknutia mäsa. Dochutíme.

Diskusia k receptu

hannes
Recept je úplne presný a zhodný s tým, ako to robíme my doma. Oceňujem správne pomenovanie jedla. Podobné recepty, ktoré sa z času na čas objavia, sú pomenovávané nesprávne ako guláš či paprikáš. Len tak ďalej, Saymona, moja vďaka.
haji
Toto je navarené pre mňa. Stará dobrá klasika, super foto! Jsi šikulka! Jo a kolínka jsou nejlepší příloha.
bugout
Robím ho absolútne rovnako... Vrátane údenej papriky tu je síce hovädzie ale postup identický. . A k prílohe tiež kolienka, alebo halušky. (aj keď tu som skúšal domácu tarhoňu


saymona
@bugout @hannes @haji
ĎAKUKEM. Za pozitívne komentáre.
Domácu tarhonu som ešte neskúšala ale možno nabudúce.
Tarhona, Slovenská ryža, ci nokedle sú moje obľúbené kolienka sú sviatočné keďže nie vždy majú :/