Jednoduchý bravčový perkelt
Foto: saymona
Asi každý má ten svoj recept na perkelt. Ponúkam Vám ten môj, ochutnajte.
Postup
-
1
Na masti opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme cesnak a chvíľku pražíme. Hrniec dáme nabok z ohňa a pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a vrátime naspäť na oheň. Pridáme nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájanú papriku a paradajky.
- 2
Neskôr pridáme soľ, korenie a trocha údenej papriky (to som sa naučila od jednej maďarskej gazdinky a naozaj to stojí za vyskúšanie i keď som sa na začiatku trocha toho bála). Podlejeme teplou vodou a varíme do zmäknutia mäsa. Dochutíme.
Tiež bravčový perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ĎAKUKEM. Za pozitívne komentáre.
Domácu tarhonu som ešte neskúšala ale možno nabudúce.
Tarhona, Slovenská ryža, ci nokedle sú moje obľúbené kolienka sú sviatočné keďže nie vždy majú :/