Mäsová roláda
Mäsová roláda

Roláda z mletého mäsa s bylinkovou praženicou

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 7. apríla 2021
Roláda z mletého mäsa s bylinkovou praženicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
120 minút
na 150-170 °C

Suroviny

350 g
150 g
2 strúčiky
1/2 ČL
1 ČL
1 PL
2 ks
100 g
20 g
Praženica:
3 ks
20 g
1 ks menšia
25 g
10 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme praženicu: Na masle opražíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka a miešame. Keď začnú mať pevnú štruktúru, panvicu odstavíme a k vajíčkam primiešame kyslú smotanu a nasekané bylinky. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Do väčšej misky vložíme pomleté mäso, ideálne, keď ho zomelieme 2x, pridáme pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, majorán a vajcia všetko spolu poriadne premiešame. Na záver postupne pridávame strúhanku.

  3. 3

    Na pomúčenej doske roztiahneme polovicu mäsovej hmoty, stredom po dĺžke poukladáme praženicu, prekryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty a jemným tlakom vytvarujeme valec. Roládu z každej strany jemne obalíme v múke, preložíme do vymasteného pekáča a podlejeme trochou vody. Plech zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny pri 150 stupňoch. Potom odstránime alobal a pečieme ešte asi 30 minút pri 170 stupňoch dozlatista. Podávame s kyslými uhorkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu