Roláda z mletého mäsa s bylinkovou praženicou
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 7. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 150-170 °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
100 g |
|
20 g |
|
Praženica: | |
3 ks |
|
20 g |
|
1 ks menšia |
|
25 g |
|
10 g čerstvé |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme praženicu: Na masle opražíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka a miešame. Keď začnú mať pevnú štruktúru, panvicu odstavíme a k vajíčkam primiešame kyslú smotanu a nasekané bylinky. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Do väčšej misky vložíme pomleté mäso, ideálne, keď ho zomelieme 2x, pridáme pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, majorán a vajcia všetko spolu poriadne premiešame. Na záver postupne pridávame strúhanku.
- 3
Na pomúčenej doske roztiahneme polovicu mäsovej hmoty, stredom po dĺžke poukladáme praženicu, prekryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty a jemným tlakom vytvarujeme valec. Roládu z každej strany jemne obalíme v múke, preložíme do vymasteného pekáča a podlejeme trochou vody. Plech zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny pri 150 stupňoch. Potom odstránime alobal a pečieme ešte asi 30 minút pri 170 stupňoch dozlatista. Podávame s kyslými uhorkami.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu