Recepty, kde je bravčová
Vyprážaný syr inak
syr nastrúhame, šunku nakrájame.
Misky si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou, potom už len...
CHLIEB po lopate - inšpirácia 2
@jerica chcem vyvrátiť mýta že chlebík upiecť je ťažké a je s tým veľa práce, viem že...
Granadiersky pochod
Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.
Strava pre 4 labky...
Pribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov,
začínam variť...
Plnené orechy
Keď som videla na Vareche diskusiu "ruské orechy" hneď som si povedala že sem dám recept na...
Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...
Pečeňová paštéta
Túto pašteku som prvý raz jedol na vojenčine koncom 70-tych r. Kamarátovi poslali z domu v...
Bravčovinky s červenou kapustou
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného...
Husársky šalát
šunku nakrajame na malé kocky treba jej tak 3 plátky hrubé asi 1, 5cm potom na mesiačiky...
Kapustový prívarok s paradajkami
Dnes som dostala chuť na kapustu v paradajkovej omáčke. Pripravila som si ju sama pre seba,...
Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...
Viedenský rezeň
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom...
Maďarská feferónková kelovica
Na bravčovej masti opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, cibuľu, cesnak a posypeme mletou štipľavou paprikou....
Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi
Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju...
Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do
zamestnania....
Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...
Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou v morčacom plátku, zemiakové noky s cesnakovou pastou (fo
Zase som vymýšľal!Tej panenky sa mi zdalo málo, tak som ju naplnil, aj tak sa mi zdalo...
Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok,
pridáme nasekanú...
Zapečené koleno a pečená švábka na masti
Koleno uvaríme do mäkka s bobk. listom, korením a cibulou. Nakrájame. Môžete použit čerstve ale aj údené....
Chatový guláš po brezoviansky
jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na...
Drotárska kapsa
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave...
Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...
Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...
Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....
Angelikina pochúťka (plnené bravčové rezne)
Neviem, prečo sa to volá Angelikina pochúťka, ale takto sa mi dostal ten recept do rúk a...
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom
Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica. Pozerala som na vareche - a našla som -...
Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov. Robila ju už moja mamka...
Rezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud
Autorom tohoto receptu je svetoznámy cukrár Emil Gerbeaud, ktorý prišiel do Budapešti v r...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Oškvarkové pagáčiky
Sú fašiangy, čas zabíjaciek, dostala som 3 dl pohár zomletých a natlačených škvariek, upiekla...

Vyprážaný syr inak
syr nastrúhame, šunku nakrájame. Misky si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou, potom už len...

CHLIEB po lopate - inšpirácia 2
@jerica chcem vyvrátiť mýta že chlebík upiecť je ťažké a je s tým veľa práce, viem že...

Granadiersky pochod
Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.

Strava pre 4 labky...
Pribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť...

Plnené orechy
Keď som videla na Vareche diskusiu "ruské orechy" hneď som si povedala že sem dám recept na...

Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...

Pečeňová paštéta
Túto pašteku som prvý raz jedol na vojenčine koncom 70-tych r. Kamarátovi poslali z domu v...

Bravčovinky s červenou kapustou
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného...

Husársky šalát
šunku nakrajame na malé kocky treba jej tak 3 plátky hrubé asi 1, 5cm potom na mesiačiky...

Kapustový prívarok s paradajkami
Dnes som dostala chuť na kapustu v paradajkovej omáčke. Pripravila som si ju sama pre seba,...

Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...

Viedenský rezeň
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom...

Maďarská feferónková kelovica
Na bravčovej masti opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, cibuľu, cesnak a posypeme mletou štipľavou paprikou....

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi
Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju...

Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do zamestnania....

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...

Bravčová panenka plnená klobásovou zmesou v morčacom plátku, zemiakové noky s cesnakovou pastou (fo
Zase som vymýšľal!Tej panenky sa mi zdalo málo, tak som ju naplnil, aj tak sa mi zdalo...

Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú...

Zapečené koleno a pečená švábka na masti
Koleno uvaríme do mäkka s bobk. listom, korením a cibulou. Nakrájame. Môžete použit čerstve ale aj údené....

Chatový guláš po brezoviansky
jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na...

Drotárska kapsa
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave...

Jelení guláš s knedľou
Jelenie plece očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti speníme cibuľu do...

Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...

Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....

Angelikina pochúťka (plnené bravčové rezne)
Neviem, prečo sa to volá Angelikina pochúťka, ale takto sa mi dostal ten recept do rúk a...

Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom
Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica. Pozerala som na vareche - a našla som -...

Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov. Robila ju už moja mamka...

Rezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud
Autorom tohoto receptu je svetoznámy cukrár Emil Gerbeaud, ktorý prišiel do Budapešti v r...

Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...

Oškvarkové pagáčiky
Sú fašiangy, čas zabíjaciek, dostala som 3 dl pohár zomletých a natlačených škvariek, upiekla...