veľmi chutné a sýte :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
0,2 kg |
|
0,2 kg |
|
0,1 kg |
|
0,1 kg |
|
2 ks veľká |
|
2-3 lyžice |
|
1 ks surová |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
, soľ, bôbk. list |
|
2 lyžičky (štipľavá - podľa chuti) |
|
0,1 - ,02 kg |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
do hrnca s cca 3 l studenej vody pridáme celé hov. a bravč. mäso a varíme na miernom ohni. Bravč. mäso po uvarení vyberieme - hov. mäso ešte necháme variť a pridáme k nemu nakrájanú hláv. kapustu + na kocky nakrájanú cviklu + očistené nakrájané zemiaky, 2 bôbk. listy, pár zrniek čierneho korenia, soľ podľa chuti.
- 2
Medzitým si orestujeme na masti cibuľu spolu s nastrúhanou mrkvou a petržlenom, prelisovaným cesnakom, potom to vlejeme do vývaru, pridáme nakrájanú papriku a paradajky a necháme prevrieť. Kto chce môže si pridať aj zápražku z 2 lyžíc múky nasucho opraženej alebo zápražku z najemno nakrájanej a opraženej slaniny - môže byť jedno aj druhé :)
- 3
Mäsá si po uvarení nakrájame nadrobno a vložíme naspäť do vývaru. Nakoniec to ochutíme octom a cukrom - má to byť sladkokyslé ! Podávame s čerstvým chlebom (pečivom) a kto chce aj s kyslou smotanou (1 lyžička na tanier). Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu