Ukrajinský boršč

martaja - bez fotkymartaja, 22. septembra 2011

veľmi chutné a sýte :)

4
porcie
30 minút
príprava
60 - 90 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
1 ks
0,2 kg
0,2 kg
0,1 kg
0,1 kg
2 ks veľká
2-3 lyžice
1 ks surová
2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
 , soľ, bôbk. list
2 lyžičky (štipľavá - podľa chuti)
0,1 - ,02 kg
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    do hrnca s cca 3 l studenej vody pridáme celé hov. a bravč. mäso a varíme na miernom ohni. Bravč. mäso po uvarení vyberieme - hov. mäso ešte necháme variť a pridáme k nemu nakrájanú hláv. kapustu + na kocky nakrájanú cviklu + očistené nakrájané zemiaky, 2 bôbk. listy, pár zrniek čierneho korenia, soľ podľa chuti.

  2. 2

    Medzitým si orestujeme na masti cibuľu spolu s nastrúhanou mrkvou a petržlenom, prelisovaným cesnakom, potom to vlejeme do vývaru, pridáme nakrájanú papriku a paradajky a necháme prevrieť. Kto chce môže si pridať aj zápražku z 2 lyžíc múky nasucho opraženej alebo zápražku z najemno nakrájanej a opraženej slaniny - môže byť jedno aj druhé :)

  3. 3

    Mäsá si po uvarení nakrájame nadrobno a vložíme naspäť do vývaru. Nakoniec to ochutíme octom a cukrom - má to byť sladkokyslé ! Podávame s čerstvým chlebom (pečivom) a kto chce aj s kyslou smotanou (1 lyžička na tanier). Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

kuchticka
To je zaujimave. ake rozne zlozenie a postup na rovnaky "ukrajinsky borc". Prave dnes som citala recept na "ukrajinsky borc, ktory sa robi dost odlisne. Ale asi mam kazdy z nas svoj recept a svoj sposob ako co varit. Tak nech sa dari vsetkym, co tento borc vyskusaju. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia