Hovädzie na kyslo fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 18. decembra 2011
Hovädzie na kyslo (fotorecept)
Foto: alexdidi

Toto je náš starý rodinný recept.Veľmi jednoduchý,veľmi rýchly a veľmi,veľmi dobrý.Možno sa to na prvý pohľad nezdá,ale doporučujem ochutnať.Ani by ste neverili čo s chuťou mäska urobí taká lyžica octu.Nuž ,často v jednoduchosti je krása....

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL (olej)
1 ks väčšia
3 strúčiky
2-3 ks
4-5 ks
3 ks
3 ks
1 KL
2-3 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a opečieme ich na masti(oleji) do sklovita.Najčastejšie varím na olivovom oleji,ale tomuto jedlu masť vyslovene sedí.Môžeme však použiť i olej.Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme.Mäso je potrebné kvalitné hovädzie alebo jahňacie stehno.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny:bobkové listy,celé čierne i nové korenie,borievky a rascu.Osolíme,podlejeme vodou a dusíme.Keďže hovädzinka niekedy potrebuje na udusenie aspoň 2 hodiny,použila som radšej tlakový hrniec a stačilo mi 25minút.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vode s octom vymiešame múku.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zátrepkou zalejeme mäso a povaríme.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver dochutíme čerstvo mletým čiernym korení a soľou,prípadne octom podľa poreby.Ako príloha sa najlepšie hodia varené zemiaky.Na tanieri môžeme posypať posekaným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Hovädzie na kyslo varievala mama často, tiež podávala s varenými zemiakmi a mala som ho veľmi rada. Ale čo som vydatá, varila som ho hádam zo tri razy (za vyše štyridsať rokov). Keď boli dcéry malé, hovädzinu odmietali, volali ju čierne mäsko, tak akosi vyšlo z repertoáru. Ale dcéry mám z domu viac ako dvadsať rokov, tak dobre, že si pripomenula, musím niekedy spraviť.
Pripomína mi to hovädzie "nadivo", dávam to do podobného ale nálevu na 2-3 dni, aj s octom, le po uvarení tam ide smotana, ale aj toto sa mi pozdáva.
Robievam tiež Corned beef podľa @2010 ,je výborné,ale príprava trochu zdlhavejšia a na smotane je opäť niečo iné.Pôvodne sme to volali hovädzie na divoko,ale zmenila som názov hlavne,aby sa neplietlo práve s tým hovädzím na smotane.Toto je také zdravšie,rýchlejšie a podľa mňa aj chutnejšie(nie veľmi obľubujem smotanové jedlá).

Pridaj komentár k receptu: