Jelení paprikáš s maslovými haluškami

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
Jelení paprikáš s maslovými haluškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1 ks
250 g (alebo na malé kúsky pokrájaných čerstvých paradajok a papriky)
 podľa chuti
300 ml
2 ks
1 PL (alebo kukuričného škrobu)
1 KL




Postup

  1. 1

    Odblanené jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme, pridáme paradajkový pretlak, lečo, zalejeme vodou a dusíme.

  2. 2

    Pred dovarením pridáme pokrájané hríby, mletú červenú papriku, pokrájané čili papričky a dodusíme. Hotové mäso zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku a horčicu.

  3. 3

    Podávame s maslovými haluškami a zdobíme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

vini55
Nie len vyzerá, /dnes som robil/ až na to, že som nerobil halušky, ale cestovinu a trochu som si upravil recept. Použil som pastu z údenej papriky /vrele odporúčam/. Keď moja polovička povie, že je to výborné, tak to je naozaj super
memaja
Ďakujem Marcel za recept, v nedeľu som spravila, naozaj bol výborný!
havino
výborný recept, s lečom, pretlakom som už divinu robila, ale smotanu k leču ešte nie, aj s hríbami , ale opäť zvlášť, recept vyskúšam
elissia
Tento recept je fakt výborný.Robila som ho už viackrát a je fantastický. ďakujem aj ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia