Jelení paprikáš s maslovými haluškami
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
250 g (alebo na malé kúsky pokrájaných čerstvých paradajok a papriky) |
|
|
|
podľa chuti |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
1 PL (alebo kukuričného škrobu) |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Odblanené jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme, pridáme paradajkový pretlak, lečo, zalejeme vodou a dusíme.
- 2
Pred dovarením pridáme pokrájané hríby, mletú červenú papriku, pokrájané čili papričky a dodusíme. Hotové mäso zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku a horčicu.
- 3
Podávame s maslovými haluškami a zdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu