Perkelt z teľacieho mäsa
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, pokrájané mäso vložíme do vriacej vody a hneď ho pomocou sitka vyberieme, pokvapkáme octom a pridáme k cibuli. Osolíme, poprášime červenou paprikou a dusíme.
- 2
Podľa potreby podlievame vývarom a dusíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. V šľahačkovej smotane rozhabarkujeme múku alebo kukuričný škrob a perkelt zahustíme. Podávame s domácimi zemiakovými haluškami a zdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu