Bažantie smotanové ragú
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
|
|
na podliatie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na zahustenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bažantie prsia umyjeme a pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a dobre orestujeme na cibuľke. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
- 2
Pred koncom dusenia zahustíme šľahačkovou smotanou s kukuričným škrobom a pred servírovaním zjemníme a dochutíme maslom. Podávame s cestovinou papardelle a zdobíme čerstvými bylinkami.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre