Foto: bogar
veľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po 10min tento tanier musela zopakovať :) podávala Zobraziť celý popisveľká chuť na kapustu tak čo iné ako stará overená klasika .... :) moja polovička si po 10min tento tanier musela zopakovať :) podávala som s normálnou klasickou knedľou ale aj žemľovou .... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
keďže sme dostali chuť na kapustu zvolila som náš obľúbený guláš a plus hlavne preto lebo máme od mojej mamky čerstvé mäso z domácej zabíjačky a tak isto aj masť .... suroviny :.....
-
2
masť si necháme rozpustiť a speníme na nej cibuľu a celé čierne korenie .... :)
-
3
pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme zatiahnuť .... :)
-
4
pridáme všetky koreniny okrem rasce a bujónu ... premiešame popražíme ešte chvíľu a zalejeme vodou ... necháme prevrieť a pridáme bujón .... :)
-
5
dusíme asi 20min ..................
-
6
po 20 min pridáme kyslú nepremytú kapustu ktorú som poprášila mletou rascou ......
-
7
.................a varíme / dusíme ďalších 30 min .....
-
8
na záver pridáme smotanu vymiešanú s múkou necháme prevrieť , dochutíme a dobrú chuť ..... :):) podávame s knedľou / chlebom .... :)
zajtra ju zlikvidujeme, bujón nepridávam, zdá sa mi to zbytočné, obyčajne varím aj s kosťou z karé, ak mám v mrazničke odloženú pre tento prípad.
Nám dospelým urobím pikantnejší segedín a tiež zbodneme všetko, hrnce sú po večeri prázdne ako u tety Márgit
Ja robím tak, že mäsko opražím na cibuľke,dám všetky koreniny a šup aj kyslou nepremytou kapustou do kuchty,za pol hodinku je všetko mäkušké a len zahustím sladkou šľ.smotanou.