Poľovnícky guláš s čučoriedkami
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 29. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 29. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1000 g, z pliecka alebo krku |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| na zahustenie |
|
|
|
|
| na podlievanie |
|
| 4 zrnká |
|
| 4 zrnká |
|
| 2 ks |
|
| 2 vetvičky |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
|
|
Postup
-
1
Srnčie mäso umyjeme a pokrájame na kúsky. V miske k mäsu pridáme paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.

- 2
Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zmes mäsa a dobre orestujeme na cibuľovom základe. Pridáme lyžičku červenej papriky a podlejeme červeným vínom a vývarom s korením.

- 3
Mäso dusíme do mäkka, pred koncom dusenia šťavu zahustíme hladkou múkou, dochutíme a necháme prevrieť. Servírujeme v stolovom kotlíku, podávame s čerstvými čučoriedkami a zdobíme čerstvými bylinkami. Podávame s chlebom.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu