Poľovnícky guláš s čučoriedkami
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 29. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 29. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g, z pliecka alebo krku |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
na zahustenie |
|
|
|
na podlievanie |
|
4 zrnká |
|
4 zrnká |
|
2 ks |
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Srnčie mäso umyjeme a pokrájame na kúsky. V miske k mäsu pridáme paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.
- 2
Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zmes mäsa a dobre orestujeme na cibuľovom základe. Pridáme lyžičku červenej papriky a podlejeme červeným vínom a vývarom s korením.
- 3
Mäso dusíme do mäkka, pred koncom dusenia šťavu zahustíme hladkou múkou, dochutíme a necháme prevrieť. Servírujeme v stolovom kotlíku, podávame s čerstvými čučoriedkami a zdobíme čerstvými bylinkami. Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu