Poľovnícky guláš s čučoriedkami

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 29. februára 2012
Poľovnícky guláš s čučoriedkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, z pliecka alebo krku
100 g
1 ks
 na zahustenie
 na podlievanie
4 zrnká
4 zrnká
2 ks
2 vetvičky
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Srnčie mäso umyjeme a pokrájame na kúsky. V miske k mäsu pridáme paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.

  2. 2

    Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zmes mäsa a dobre orestujeme na cibuľovom základe. Pridáme lyžičku červenej papriky a podlejeme červeným vínom a vývarom s korením.

  3. 3

    Mäso dusíme do mäkka, pred koncom dusenia šťavu zahustíme hladkou múkou, dochutíme a necháme prevrieť. Servírujeme v stolovom kotlíku, podávame s čerstvými čučoriedkami a zdobíme čerstvými bylinkami. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

jamarlen
recept fajn, až na tú múku, ale tá hnusná plastiková miska na foto 2 mi chutí nedodala
rein
@jarmen ,choď do jaskyne,tam nie sú plasty a ja si recept ukladám do KK
modrykamen
Ja tiež najradšej sklenené alebo porcelánové misky. Trošku múky v takýchto mäsových guľášoch, či perkeltoch dajú jedlu výraznejšiu chuť ako napr. postrúhaný zemiak, či škrob. Zahustiť je možné aj striedkou toustového chleba, alebo sendviča.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia