Strava pre 4 labky...

jody - fotkajody, 28. septembra 2011
Strava pre 4 labky...
Foto: jody

Pribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť aj pre neho. Blíži sa svetový deň zvierat, tak Zobraziť celý popisPribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť aj pre neho. Blíži sa svetový deň zvierat, tak na počesť všetkých zvierat - malý receptík, alebo skôr návod na spokojné bruško pre domácich miláčikov... :-) (Hlavné foto je, čo sa týka jedla, ilustračné :-D)

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najskôr sa u mäsiara popýtame, či nemá nejakú zmes pre psov, napríklad kuracie drte. Najlepší je mix mäsa a vnútorností. Do hrnca dáme umyté mäso - pľúca, kurací trup a kosť z krkovice. Nevhodné sú údené mäsá alebo polotovary. Pľúcka, ako všetky vnútornosti, majú trochu nepríjemný pach, ak sa varia bez korenín, a aj preto nasleduje ďalší krok...

    Strava pre 4 labky... - obrázok 1
  2. 2

    Pri čistení zeleniny nám zostáva kopa šúp a odrezkov, plné vitamínov a tak ich poriadne umyjeme a šupneme k mäsu. Dala som tam tentoraz šupky z koreňovej zeleniny, karfiolové listy a odrezky, zelerové stonky a aj kusisko neošúpanej umytej cvikle. Zalejeme studenou vodou. Nesolíme! Nekoreníme!!!

    Strava pre 4 labky... - obrázok 2
  3. 3

    Varíme, kým nie je mäso mäkké. Uvarené oberieme z kostí a tieto môžme dať zvlášť, alebo zamiešať do zmesi pokrájaného mäsa a zeleniny.

    Strava pre 4 labky... - obrázok 3
  4. 4

    "Podávame" napríklad s ryžou (varená vo vode bez soli a tuku), prípadne s ovsenými vločkami, alebo aj rozmočeným chlebom, či cestovinami. Alebo aj samotné.

    Strava pre 4 labky... - obrázok 4
  5. 5

    Napráskaný, unavený, spokojný pes... :-) Čo vyvárate pre zverúchy vy?

    Strava pre 4 labky... - obrázok 5

Diskusia k receptu

bibia1
no, vyzerá fakt spokojne, a už so mnou ani nehýb :)
evusik
náš štvornohý miláčik odmieta žrať granule, takže vyváram podobne ako ty, mäso, ryža, cestoviny, chlieb, ovsenné vločky... zelenina poskromnejšie, ale páči sa mi ten nápad ako zužitkovať zbytky zo zeleniny - nič nevíde nazmar... nabudúce pridám aj ja
keď navarím, naporcujem a dám do mrazničky aby som mala aspoň na týždeň :-) krásny havino.....
madlenka
náš miláčik mäsový vývar zbožňuje,tak ten nápad so zbytkami zeleniny zvlášť oceňujem,ten sa bude vytešovať :-)
dorisa
Ja som zatial len robila pre mojich psíkov keksíky, a to dva druhy, jeden recept som aj pridala na Varechu. Inak im nevarím. Keď psík chce papať takéto varené, je to výhoda, zužitkuje sa všetko z domácnosti.
akeber
aj ja robievam vývar... aj kosti z odpadu diviny , len sa tak zalizuje.....potom keď ostane vývar zalievame granule , alebo mu v ňom vyvarím cestoviny......už má v garáži aj svoju chladničku.....niekedy kúpim salámu (pre psíkov ) a tú mu dobre premiešam s cestovinou.........zeleninu som ešte neskúšala dať do vývaru....super nápad :))))
matased
oceňujem využitie zbytkov zeleniny - super nápad!, ináč sa stravuje podobne, ako je tu uvádzané, tiež býva spokojný.....A ten Váš je milý
havino
tento moj, čo mám na fotke v profile papa granule,ale ja,ako jeho mamina mu prilepšujem, kupim mu srdiečka, uvarím,tie mu pridavam do granul a vyvarom z nich mu zalievam granule, plus ked zostane masko z varenia mu davam, jogurty, vajíčka, sardinky, len nie kuracie kosti, tie nesmie, len masko z neho
sylvinka
Náš labkáčk sa tiež z granulami nekamaráti,robievame vývar,cestoviny,ryžu.Má svoj vlastný jedálny lístok :)))
garanco
Naše stúlené na obrázku žerie granulky so psou salámou, zaliate vrenou vodou - to však iba zriedka, najlepšie jej To chutí so zeleninovým vývarom s množstvom zeleniny (kel, mrkva, petržlen, kaleráb, zeler...). Samozrejme, že menej kvalitné zbytky mäsa jej občas povarím so zeleninou a ovsenými vločkami. No a čarovné slovíčko PIŠKÓTKA je naozajstnou pochúťkou, ale to iba za odmenu - napr. vždy za česanie, či kúpanie.
ajuschka
naše dievčatá (Iruša a Ovečka) dostávajú štandardne granule. Nadšené síce nie sú, ale spapajú. Občas sa im ale ako dobrá mamča prilepšujem, zbožňujú kuracie krky, vývar aj s mrkvičkou podávame pri prechladnutí, a nejaké tie srdiečka a žalúdky sa pre ne tiež vždy nájdu :). Inak obe zbožňujú syr a mliečko :)
duschko
Mame sucku biegla. S tym nemam problem, co mu dat zrat. Ten je schopny zrat od rana do vecera a je mu uplne jedno co. Od kyslej kapusty az po granule. Hlavne, ze je to do papulky. Ten napad s tymi supkami sa mi velmi paci. Nepojdu uz viac do kosa, ale do vary pre Deissy.
elekra
Naša psia dáma jedáva granule a prilepšujem jej ryžou a cestovinami a varenými vnútornosťami. Miluje piškóty a maslový rožok. Ináč schňápe skoro všetko!
rikina
náš malý granule zásadne odmieta (ani sa mu nečudujem vzhľadom na to, ako "voňajú") a chutí mu všetko to, čo chutí nám. od kyslej kapusty až po melón. a tiež mu robíme vývary s kuracích chrbtov, ktoré oberieme a samozrejme aj zeleninu, lebo aj psíky by mali mať pestrú stravu.
babidka
Dobra mnamka ! Moje "psiny" tiez pojedia vsetko co sa im predlozi :-)Nasmu vlciakovi sme kupovali hovadzie maso z bitunku ale zdroj vyschol ....Havko totiz pri svojej vahe 50 kg potreboval denne 1 kg masa a ja som musela kupit jednu velku mraznicku navyse kedze maso sme vozili na mesiac -dva aj tri :-) a varila som ho v obrovskych hrncoch naraz - potom naporcovala a namiesala "stravnu jednotku" - t.j. pridala varenu zeleninu , ryzu, cestoviny , ovsene vlocky, krupy ....nalozila do velkych plastovych krabic a zamrazila . Teraz varievam iba polievky a zalievam nimi granule .Ale kedze chovame hydinu , mame dost kuracich trupov , labiek , krkov i hlav a tak im obcas prilepsim aj tym . No a dostavaju aj cerstve kuracie vajicka , surovu struhanu zeleninu ,ovocie a tvaroh ...
iveta108
Moji štvornožci majú radi granule, ale myslím, že takouto papanicou by nepohrdli určite by zjedli aj mňa nielen jedlo. Ale tiež ináč nie sú vyberaví a zjedia, čo vidia. Hlavne kosti a zeleninu a ovocie. ( Keď to papá panička nemôže to byť zlé.) Ešte malá prosba pre kolegov psíčkarov. Nemáte niekto recept - overený odskúšaný na psie pamlsky. Na jednej stretávke ochutnali doma robené psie dobroty a išli sa s nimi zadrhnúť. Odvtedy mi ani kupované veľmi nechcú.
milina
Môj štvornohý miláčik Cavalier King CHarles Španiel nezje zeleninku, nie je vôbec pažravý, môže mať jedlo v miske aj celý deň a ani sa ho nedotkne."Ťapká" len vtedy, keď je hladný Papá aj granulky, ale tiež mu varím mäsko, srdiečka, žalúdky (kuracie). Obľubuje ryžu, cestoviny, ale zemiaky nezje ani žiadne ovocie. To je skrátka náš "král"
jody
Som rada, že nás je tu toľko dobrých "psích mamín" ... :-)
army62
No vidim ze my psickari sa nezapirieme a ze budeme urcite dobri ludia ja som robil pre moju slecnu huskyho vzdy take balicky nakupil som pecen pluca slezinu zmiesal som to dal do mraznicky a potom tiez serviroval s ryzou musim sa priznat ze masko zmizlo hned a ryza obcas ostala ale hafan bol velmi spokojny a nikdy som nemal ziadnu staznost:-)))
trubi
Môj krásavec má na raňajky kvalitné granulky, aby mal všetko, čo potrebuje, a potom na obed a na večeru surové kuracie chrbty. Surové má viac vitamínov a psíkovia by nemali jesť varené kosti, lebo sa im môžu rozštiepiť v žalúdku (síce nepoznám taký prípad, ale aj tak sa bojím). Snažím sa mu dávať aj ovocie a zeleninku. Banán a melón zje aj samotné, no ostatné mu nakrájam alebo nastrúham a zalejem acidkom alebo cottage syrom. Ryžu a cestoviny môže tiež. Musím sa oňho starať ako o bábo, pretože Bordeauxská doga sa dožíva málo. Je úspech, keď sa dožije 8-10 rokov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia