Foto: jody
Pribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť aj pre neho. Blíži sa svetový deň zvierat, tak Zobraziť celý popisPribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť aj pre neho. Blíži sa svetový deň zvierat, tak na počesť všetkých zvierat - malý receptík, alebo skôr návod na spokojné bruško pre domácich miláčikov... :-) (Hlavné foto je, čo sa týka jedla, ilustračné :-D)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr sa u mäsiara popýtame, či nemá nejakú zmes pre psov, napríklad kuracie drte. Najlepší je mix mäsa a vnútorností. Do hrnca dáme umyté mäso - pľúca, kurací trup a kosť z krkovice. Nevhodné sú údené mäsá alebo polotovary. Pľúcka, ako všetky vnútornosti, majú trochu nepríjemný pach, ak sa varia bez korenín, a aj preto nasleduje ďalší krok...
-
2
Pri čistení zeleniny nám zostáva kopa šúp a odrezkov, plné vitamínov a tak ich poriadne umyjeme a šupneme k mäsu. Dala som tam tentoraz šupky z koreňovej zeleniny, karfiolové listy a odrezky, zelerové stonky a aj kusisko neošúpanej umytej cvikle. Zalejeme studenou vodou. Nesolíme! Nekoreníme!!!
-
3
Varíme, kým nie je mäso mäkké. Uvarené oberieme z kostí a tieto môžme dať zvlášť, alebo zamiešať do zmesi pokrájaného mäsa a zeleniny.
-
4
"Podávame" napríklad s ryžou (varená vo vode bez soli a tuku), prípadne s ovsenými vločkami, alebo aj rozmočeným chlebom, či cestovinami. Alebo aj samotné.
-
5
Napráskaný, unavený, spokojný pes... :-) Čo vyvárate pre zverúchy vy?
keď navarím, naporcujem a dám do mrazničky aby som mala aspoň na týždeň :-) krásny havino.....