Plnené kapustné listy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 5. novembra 2011
Plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: tatranka

Určite je tu tento recept na mnoho krát.No viete ako sa hovorí.Keď dvaja robia to isté,nemusí byť výsledok rovnaký a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-2OO °C

Suroviny

1000 g
podľa porcii
500 g
150 g
1,5 lyžičky
1,5 lyžičky
1 ks
pol lyžičky
1 ks väčšia
250 g
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlávku bielej kapusty vložím na 10 minút do vriacej vody.Vyberiem a rozoberiem na listy.Hrubé žily vykrojím a trochu naklepem tĺčikom na mäso. Takto sú listy prichystané na plnenie. Ja si zvyknem deň do predu, uvariť ryžu.Mala by byť studená.No to nie je pravidlo. Mleté mäso posolím,pokorením a primiešam ryžu s vajíčkom.Dobre premiešam.Takto pripravenú plnku ukladám na kapustové listy. Najprv zahnem boky listov kapusty a tak list zrolujem ako roládu.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistím si cibuľu, na drobno pokrájam.Masť nechám rozohriať a pridám cibuľku.Keď je cibuľka spenená,pridám červenú,sladkú papriku. Do tohto základu vsypem kyslú kapustu a premiešam.Môžete podľa potreby prichutiť soľou.Nechám ju trochu vydusiť.Do pekáča potom prenesiem udusenú kyslú kapustu.Na ňu poukladám,plnené kapustné listy a podlejem asi 2dl teplej vody.Takto nechám zakryté kapustné listy v trúbe dusiť asi na 180 stupňov. Asi po pol hodinke,polejem kapustné listy šľahačkovou smotanou.A nechám zapiecť na 200 stupňov,kým kapusta ztmavne,zhnedne.Nie veľmi!

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tým je vára ukončená a môžem servírovať.Podávam varené zemiaky,poliate roztopeným maslom.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náš chutný obedík.

    Plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Prešovský kraj, Obed, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zvyšnú hlávkovú kapustu nadrobno pokrájam, troch podusím na cibuľke a až potom pridám kyslú kapustu. Jedlo dostane taky šmrnc. Ak je kapusta dusená na masti, nevidím dôvod zemiaky polievať maslom. Mne by sa chute takto bili.
1x vinicka