Foto: soncya
Rýchlovka, bez dávkovania, robila som to na chate bez elektriny v kachľovej peci na drevo! Výborné k vínku!
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, akú máme, kus cukru , nepreosievam. Pridáme soľ asi 2 kávové lyžičky, celé vajce podlejeme teplou vodou a prihodíme droždie. Ja dávam droždie rovno z mrazničky zamrznuté. Vypracujeme cesto, podľa potreby prilievame teplú vodu. Cesto je spravidla vymiesené vtedy, keď sa nám rozpustí celé droždie. Zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku nahrubo rozvaľkáme na plát a natrieme bravčovou masťou nahrubo. Preložíme ako obálku, rozvaľkám a ešte raz natrieme masťou, preložíme ako obálku a rozvaľkáme na hrúbku ako chceme. Vykrajujeme kolieska, ale bez zvyškov. To znamená, že vykrajujeme aj skraja, také zubaté kolieska. Ukladáme na vymastený plech, potrieme masťou a posypeme čím chcemel. Pečieme do ružova - asi 25 min pri 200*C. Ja pečiem kým vôňa nekrúti nos!
Ja som naposledy krájala radielkom na štvorce, aby neboli odrezky a aby to bolo rýchlo urobené.