Akožeškvarkové pagáče

soncya - fotkasoncya, 15. februára 2012
Akožeškvarkové pagáče
Foto: soncya

Rýchlovka, bez dávkovania, robila som to na chate bez elektriny v kachľovej peci na drevo! Výborné k vínku!

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

 teplá
 , sezam, hrubozrnná soľ
1 KL




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, akú máme, kus cukru , nepreosievam. Pridáme soľ asi 2 kávové lyžičky, celé vajce podlejeme teplou vodou a prihodíme droždie. Ja dávam droždie rovno z mrazničky zamrznuté. Vypracujeme cesto, podľa potreby prilievame teplú vodu. Cesto je spravidla vymiesené vtedy, keď sa nám rozpustí celé droždie. Zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku nahrubo rozvaľkáme na plát a natrieme bravčovou masťou nahrubo. Preložíme ako obálku, rozvaľkám a ešte raz natrieme masťou, preložíme ako obálku a rozvaľkáme na hrúbku ako chceme. Vykrajujeme kolieska, ale bez zvyškov. To znamená, že vykrajujeme aj skraja, také zubaté kolieska. Ukladáme na vymastený plech, potrieme masťou a posypeme čím chcemel. Pečieme do ružova - asi 25 min pri 200*C. Ja pečiem kým vôňa nekrúti nos!

Diskusia k receptu

mamatata2
Raz pravda, si ty veru šikovnica @Soncya , voňajú až sem, viem si predstaviť s takým rumovým čajom v tejto pľušti.
marijanka712
@soncya no úžastné tebe sa to len tak ledabolo vydarí na 1***** a ja sa trápim a výsledok minimálny asi to tak treba čo mám to tam dám a bude to super ..... takú šikovnicu by som chcela mať za susedku....
danculka
A iste chutia,ako škvarkové,keď je dobrá domáca masť...super..
sovka62
No nehovor, len tak, ľavou zadnou? To stojí za vyskúšanie.
tetrisss
No vyzeraju nadherne, ale ten recept je uchvatny, muky kolko mas, drozdie zmrazene, no fakt sranda :)
letisia
Neuveriteľné. Upiekla si to akoby len tak medzi medzi rečou q vyzerajú úžasne. Ukladám, dúfam, že sa aj mne podaria.
zdenka1009
a v takej peci na drevo kysnuté cestá sa fantasticky upečú...už sa teším aj ja na chalupu a niečo dobré z varechy napečiem..možno aj tieto pagáčiky..)
dorisa
vyzerajú super, mne by sa určite takéto nepodarili
marcy
čerstvú kocku droždia s cukrom rozmiešam na kašičku,potom pridám k múke ,na chate používam sušené droždie .....kachľová pec je na nezaplatenie,energia sa pretavila do nádherných bekerajov :-)
soncya
Baby nepreháňajte! Som tu síce len kratučko ale už som si čekla vaše recepty. Všetky ste kuchynské profesionálky. Ja fakt milujem recepty kde stačia hrste, hrnčeky ... ;-)
bobarka
Soncya, máš fantastickú váhu, ale často aj ja!
garanco
Z kachľovej pece chutia akosi inak, dala by som si!
Ja som naposledy krájala radielkom na štvorce, aby neboli odrezky a aby to bolo rýchlo urobené.
matata1
@soncya vidí že máš podobné miery ako moja mamina, aj ona kysnuté cestá robí "bajočko" -čiže od oka, tu prisype, tam pridá. A mňa ide rozhodiť, keď sa jej opýtam na recept, a ona mi povie neviem. Akú múku ? - raz hladkú, inokedy polohrubú alebo pomiešam. Vajce, žĺtko? - raz tak, raz onak. Masť, olej, maslo? - čo mám...
soncya
@matata , presne tak! Väčšina receptov, skoro všetky kysnuté čo sa chystám uverejniť budú podobne merané. Podľa mňa sú kysnuté koláče, buchty, záviny, pagáče... najvďačnejšie, aj keď nevyzerajú veľmi moderne. Ale recepty, kde sa dá využiť čo máš, tu prisypať, tu prihodiť mám fakt najradšej! :-)
soncya
Babulky a ešte JEDNA PRIPOMIENKA!!Zabudla som do RP napísať kávovú lyžičku CUKRU!! Hneď pridám do RP! Opravte si a prepáčte mi! Do misky to ide inak ako na papier! :-))
jerica
@soncya , si môj človek, keď si myslím, že to pridám na varechu, poctivo vážim,meriam,ale snažím sa aj presne cvaknúť s foťákom záber postupu,ale ináč bez foťáku a prispeniu na varechu,kysnuté na buchty alebo na knedlu je moja váha OKO . Za tie roky to máš aj v rukách aj v oku,ale sú recepty ktoré bez váženia nie je možné spraviť 100% tný koláč.
hannah22
babenky ste super, mám tiež rada takéto varenie a pečenie, čo dom dal a bajočko, hlavne aby to spolu ladilo a chutilo... :))
lia66
Jémine, nádhera-milujem recepty od oka...a v tej peci-hmmm, museli byť priam božské!!!
valeri
no krásne pagáčiky, vidím, že nás je veľa takých, čo najradšej pečieme, že všetko "primerene", a platí to hlavne na kysnuté cesto. A ja, aby som sa vyhla zbytkom cesta pri vykrajovaní, krájam pagáčiky tarajkou na štvorce.
susulienka
Vyzerajú fantasticky a iste aspoň tak chutia!!! Odkladám váhu a idem na to! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia