Hríbový guláš v bochníku

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 28. februára 2012
Hríbový guláš v bochníku
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1800 g, čerstvé
100 g
300 g
250 g
100 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku a podlejeme vývarom. Nakoniec pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme. Potom pridáme sladkú smotanu, v ktorej rozhabarkujeme hladkú múku a ešte trochu povaríme.

  2. 2

    Servírujeme v bochníku malého chlebíka, z ktorého odkrojíme vrch – klobúčik a vnútro vydlabeme. Nalejeme doň guláš, ozdobíme čerstvou vňaťou kučeravého petržlenu a preložíme odkrojený klobúčik chleba. Takto pripravený bochníček položíme na tanier a guláš môžeme vychutnávať.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Gulášový špeciál

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vzdy som si myslela,ze sa ten chlebik rozmoci a pretecie,ale asi nie,vyzera to lakavo