Hríbový guláš v bochníku
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 28. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 28. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku a podlejeme vývarom. Nakoniec pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme. Potom pridáme sladkú smotanu, v ktorej rozhabarkujeme hladkú múku a ešte trochu povaríme.
- 2
Servírujeme v bochníku malého chlebíka, z ktorého odkrojíme vrch – klobúčik a vnútro vydlabeme. Nalejeme doň guláš, ozdobíme čerstvou vňaťou kučeravého petržlenu a preložíme odkrojený klobúčik chleba. Takto pripravený bochníček položíme na tanier a guláš môžeme vychutnávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu