Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 27. februára 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 27. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
130 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
kúsok |
|
1 KL |
|
|
|
20 g |
|
20 g (kukuričného škrobu) |
|
|
|
30 g |
|
100 g, čerstvé |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, trochu postrúhanej citrónovej kôry, zrnká nového a čierneho korenia, ymian, bobkový list, polejeme octom a podlejeme horúcou vodou.
- 2
Pokrájané mäso vložíme do pripraveného základu, osolíme a dusíme, kým nie je mäso takmer mäkké, pridáme červené víno a ešte podusíme. Dochutíme citrónovou šťavou a pridáme na tuku udusené pokrájané čerstvé huby.
- 3
Nakoniec podľa potreby zahustíme maslovou zápražkou alebo kukuričným škrobom. Podávame s tirolskými knedličkami a zdobíme lesným ovocím a čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu