Ragú so zeleninou a lesným ovocím

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 27. februára 2012
Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
25 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
40 g
80 g
1 ks
 kúsok
1 KL
20 g
20 g (kukuričného škrobu)
30 g
100 g, čerstvé
100 ml




Postup

  1. 1

    Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, trochu postrúhanej citrónovej kôry, zrnká nového a čierneho korenia, ymian, bobkový list, polejeme octom a podlejeme horúcou vodou.

  2. 2

    Pokrájané mäso vložíme do pripraveného základu, osolíme a dusíme, kým nie je mäso takmer mäkké, pridáme červené víno a ešte podusíme. Dochutíme citrónovou šťavou a pridáme na tuku udusené pokrájané čerstvé huby.

  3. 3

    Nakoniec podľa potreby zahustíme maslovou zápražkou alebo kukuričným škrobom. Podávame s tirolskými knedličkami a zdobíme lesným ovocím a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia