Utopené v syre

nitranka - fotkanitranka, 23. septembra 2011
Utopené v syre
Foto: nitranka

Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto jedlo obľúbila v práci, tak som sa rozhodla, Zobraziť celý popisTieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto jedlo obľúbila v práci, tak som sa rozhodla, že túto dobrotu musím urobiť aj mojim doma. Akurát som si to dosť zjednodušila a nerobím zemiakové halušky, ale úplne obyčajné, slovenské :-).

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
1 al. smotana na varenie
1
200 g
v črievku
3 trojuholníčky
100 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme halušky, ja ich robím z 650-700 g polohrubej múky, mám odskúšané, že to je dávka akurát do misky z janského skla, v ktorej ich hneď aj zapekám.

    Utopené v syre - obrázok 1
  2. 2

    Potom si pripravíme šunku, ktorú nakrájame na pásiky. Šampiňóny tiež nakrájame na plátky a podusíme na panvici na troške oleja. Ak nemáme čerstvé, poslúžia aj zavarené.Pripravíme si syry.

    Utopené v syre - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si nastrúhame 150 g tvrdého syra, zalejeme smotanou, vytlačíme syr z črievka, nakrájame mozarellu a trojuholníčky taveného syra.

    Utopené v syre - obrázok 3
  4. 4

    Syry zmiešame dokopy a vylejeme na halušky. Dobre premiešame, pridáme šampiňóny a šunku. Vajce nedávam, pretože by to zostalo suché. A pri týchto haluškách ide o to, aby zostali šťavnaté, aby syr ostal vláčny a ťahal sa, halušky nemusia držať spolu.

    Utopené v syre - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do dobre vyhriatej rúry a zapekáme do zaltista. Tesne pred dopečením postrúhame na vrch zvyšný eidam.Tieto halušky robím aj s malými obmenami - miesto šunky a šampiňonov použijem kuracie prsia nakrájané na pásiky a opečené na panvici so zvlášťpoduseným hráškom, alebo brokolicou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ela77
robím podobné, ale dávam cesnak. skús ak ho máte radi. Škoda že moji muži nemajú radi žampiony.
evanaaa
Dobre to vypadá, viem si predstaviť. Na vrch by bol dobrý aj údený syr alebo oštiepok nastrúhať. Aj tie kombinácie sú dobré.
3sandra3
teda toto vyzerá veľmi zaujímavo a chutne... to musím vyskúšať
katkaszaboova
Tento recept je akurát pre mňa... ale zaujalo ma, že jénske sklo sa môže dať do vyhriatej rúry? Nepraskne? Mama mi stále hovorila, že ho treba dávať do studenej rúry a až potom zapnúť, práve kvôli tomu aby neprasklo, hmm...
afataga
fakt to vyzera dobre, mne sa tiez nechce robit zemiakove halusky, preto kupujem mrazene v Metre alebo Kauflande, su vyborne, takze s nimi by to bolo este jednoduchsie
bozulka
Zaujímavé halušky.Určite vyskúšam lebo milujem na všetky spôsoby.
@katkaszaboova , keď dáš varné sklo do teplej rúry nič sa nestane.ale nesmieš horúci pekáš položiť na studené alebo treba dávať pozor pri nalievaní tekutiny aby nebola studená.Ja som môj prvý kastról zničila hneď napoprvé.Ale ostatné už mám vyše 50 rokov a stále slúžia.
evanaaa
Ja tiež dávam misu z jenského skla do vyhriatej rúry, len v nej nesmie byť studené, prípadne si ju vopred úpoložím na šporák, kým sa mi pomaly ohrieva trúba, trochu ju to teplo prehreje.
A Evusik, máš pravdu - gnocchi a halušky sú rozdielne, ale dobré.
mataliptak
tak to musí byť mnamka ... ukladám a cez týžden vyskúšam ... krásny receptík ...
orchidea
Páči sa mi tvoj recept, je zaujímavyý, ukladám si ho.
allis
Prosím o radu, jak se dělají tyto halušky. 700 g mouky a co dál? Omlouvám se, vám je to tu všem asi jasné, ale já znám jen halušky, které mě naučily moje slovenské kamarádky. Těsto klasické, co se odškrabuje do vařící vody.
Tyto halušky, co se skládají rovnou do zapékací misky by mě zajímaly.
Na oplátku se podělím o recept na svoje gnocchi :-)
altyn
@allis ja myslím že autorka myslela tieto halušky: múka vajce, soľ a voda podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, dáme do sitka na halušky a pasírujeme do vriacej, osolenej vody. Premiešame a keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové... Snáď som ti pomohol. :-)))
altyn
No a samozrejme pridávam velikánsku pochvalu autorke receptu! To musí byť božské.... Určite urobím! :-)))
allis
Altyn, děkuju za odpověď. Budu muset pátrat po poměrech, tak seznámená s takovými haluškami zase nejsem. Mě kamarádky naučily převážně bramborové halušky... Tyto moučné mi připomínají ... no, jak se jmenuje ta maďarská příloha? Tarhoňa? Vím, na názvu nesejde :-)
nitranka
:) Díky moc "altyn", aj za pochvalu aj za odpoveď! Ano myslela som to tak, ako si to opísal. Takže Allis, neboj sa toho, 700 g múky (ja robím z polohrubej), 1 vajce, soľ a vody toľko,aby sa ti halušky cez "haluškáreň dobre hádzali...radšej trochu redšie. Držím palce :)!
allis
Jdu do toho, díky. :-) Při nejbližší příležitosti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia