Foto: nitranka
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto jedlo obľúbila v práci, tak som sa rozhodla, Zobraziť celý popisTieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto jedlo obľúbila v práci, tak som sa rozhodla, že túto dobrotu musím urobiť aj mojim doma. Akurát som si to dosť zjednodušila a nerobím zemiakové halušky, ale úplne obyčajné, slovenské :-).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si urobíme halušky, ja ich robím z 650-700 g polohrubej múky, mám odskúšané, že to je dávka akurát do misky z janského skla, v ktorej ich hneď aj zapekám.
-
2
Potom si pripravíme šunku, ktorú nakrájame na pásiky. Šampiňóny tiež nakrájame na plátky a podusíme na panvici na troške oleja. Ak nemáme čerstvé, poslúžia aj zavarené.Pripravíme si syry.
-
3
Do misky si nastrúhame 150 g tvrdého syra, zalejeme smotanou, vytlačíme syr z črievka, nakrájame mozarellu a trojuholníčky taveného syra.
-
4
Syry zmiešame dokopy a vylejeme na halušky. Dobre premiešame, pridáme šampiňóny a šunku. Vajce nedávam, pretože by to zostalo suché. A pri týchto haluškách ide o to, aby zostali šťavnaté, aby syr ostal vláčny a ťahal sa, halušky nemusia držať spolu.
-
5
Dáme do dobre vyhriatej rúry a zapekáme do zaltista. Tesne pred dopečením postrúhame na vrch zvyšný eidam.Tieto halušky robím aj s malými obmenami - miesto šunky a šampiňonov použijem kuracie prsia nakrájané na pásiky a opečené na panvici so zvlášťpoduseným hráškom, alebo brokolicou. Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/pomale-ragu-z-diviaka-s-gnocchi...
@katkaszaboova , keď dáš varné sklo do teplej rúry nič sa nestane.ale nesmieš horúci pekáš položiť na studené alebo treba dávať pozor pri nalievaní tekutiny aby nebola studená.Ja som môj prvý kastról zničila hneď napoprvé.Ale ostatné už mám vyše 50 rokov a stále slúžia.
A Evusik, máš pravdu - gnocchi a halušky sú rozdielne, ale dobré.
Tyto halušky, co se skládají rovnou do zapékací misky by mě zajímaly.
Na oplátku se podělím o recept na svoje gnocchi :-)