Zemiakový mrežovník

3sandra3 - fotka3sandra3, 6. februára 2012

Jednoduchý a dobrý.

30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

250 g uvarené v šupke
210 g
150 g
100 g
100 g
1 KL
1 PL alebo kakao
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múky a sódu bikarbonu dáme do väčšej misy. Pridáme ošúpané a prelisované zemiaky, cukor, masť, škoricu /kakao/. Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Dve tretiny cesta rozvaľkáme a dáme do vymasteného a vysypaného plechu. Vrch potrieme lekvárom. Zo zvyšnej tretiny urobíme tenké valčeky, ktoré navrch cesta poukladáme ako mriežku.

  3. 3

    Koláč upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Necháme vychladnúť na plechu, nakrájame na kocky a podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Stojí to za vyskúšanie...dala by som slivkový lekvár :-)
@cistinka , keď si dobre pamätám tak aj tvoja dcéra obľubuje slivkový lekvár, že aj na hranolky :))))? @3sandra3 , zaujímavý recept stojí za vyskúšanie a chcem sa opýtať, aký to je slivkový pikantný lekvár, prepáčte, ale ešte som sa s tým nestretla, dk
zaujímavý recept mám rada tieto recepty a preto odkladám do kk , aby som nan nezabula . Škoda, že nedáš aspon uputaciu fotečku bol,o by to lákavejšie .