Jednoduchý a dobrý.
30 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
250 g uvarené v šupke |
|
210 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1 PL alebo kakao |
|
|
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múky a sódu bikarbonu dáme do väčšej misy. Pridáme ošúpané a prelisované zemiaky, cukor, masť, škoricu /kakao/. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Dve tretiny cesta rozvaľkáme a dáme do vymasteného a vysypaného plechu. Vrch potrieme lekvárom. Zo zvyšnej tretiny urobíme tenké valčeky, ktoré navrch cesta poukladáme ako mriežku.
- 3
Koláč upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Necháme vychladnúť na plechu, nakrájame na kocky a podávame.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu