Kuracie plnené stehno so šunkovo-špenátovou rolkou fotorecept
Foto: tinca
Konečne som zohnala čerstvý špenát, tak som si mohla urobiť túto dobrotu. Kľudne to môže byť aj slávnostné jedlo pri rôznych príležitostiach, alebo keď Zobraziť celý popisKonečne som zohnala čerstvý špenát, tak som si mohla urobiť túto dobrotu. Kľudne to môže byť aj slávnostné jedlo pri rôznych príležitostiach, alebo keď sa chcete predviesť návšteve.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny k vareniu.
-
2
A ideme na to. Najprv si prichystáme špenátovo-šunkové rolky tak, že do šunky dáme lístky baby-špenátu a vytvoríme z nich rolky.
-
3
Horné časti stehien opatrne vykostíme a do každej vložíme rolku. Opatríme pevne ihlicou, aby nám pekne plnka držala. Posolíme a okoreníme.
-
4
Stehná opečieme na masle, do ktorého pridáme trošku oleja,aby nám nehorelo. Preložíme do pekáča aj spolu s výpekom,ešte posypeme provensálskym korením a celou rascou. Mierne podlejeme teplou vodou a pečieme zakryté pri 180 st.C. Tesne pred dopečením zagrilujeme.
-
5
Využijeme zvyšný špenát a počas pečenia stehien si ho pripravíme tak, že rozpustíme maslo s troškou oleja, pridáme špenát, roztlačený cesnak, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme smotanu. Treba ho robiť krátko, aby nám nezostali vechte.
-
6
...no a tiež si upečieme slané croasanty trebars z lístkového cesta.
-
7
Pred servírovaním hornú časť stehna s plnkou oddelíme a prekrojíme napoly, aby sme videli čím sme stehienko plnili. No a môžeme podávať na špenáte s croasantmi. To je jedna varianta...
-
8
...alebo druhá s ryžou. Hodí sa to aj so zemiakovou kašou, ale prílohy sú na vás. Dobrú chuť prajem!
Diskusia k receptu