Baklažán

Baklažán ako ingrediencia v receptoch:

  • Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)

    Pečený baklažán s cibuľovým pyré (fotorecept)

    Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu. Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do...

  • Zapekaný plnený baklažán

    Zapekaný plnený baklažán

    Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme dopriať aj v zime. Veď baklažán je dostupný aj v týchto zimných mesiacoch. Je zdravý, nízkokalorický a dá sa...

  • Baklažánový krém so špenátovou roládou

    Baklažánový krém so špenátovou roládou

    Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči. Vôňa polievok dokáže naplniť aj veľký priestor a dať mu atmosféru rodinného kozuba. A tak si zaslúžia povýšiť z obyčajného jedla na zážitok....

  • Makrela a lilkové pyré

    Makrela a lilkové pyré

    Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce...

  • Baklažán na marocký spôsob (zaalouk) (videorecept)

    Baklažán na marocký spôsob (zaalouk) (videorecept)

    Chcete vyskúšať niečo iné a nové? Alebo hľadáte vegetariánsky recept plný vitamínov? Tak vyskúšajte baklažán s paradajkami na marocký spôsob. Veľmi jednoduchá a chutná príloha.

  • Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
  • Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom

    Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom

    Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme...

  • Súťaž s TV Varecha
  • Baklažánový tepsi kebab (fotorecept)

    Baklažánový tepsi kebab (fotorecept)

    Ďalší spôsob na veľmi chutný baklažánový kebab ;-) Jednoduché a rýchle.

  • Baklažánovo-kapiová omáčka (sós) (fotorecept)

    Baklažánovo-kapiová omáčka (sós) (fotorecept)

    Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na ochutenie. Či už do dusenej zelenej fazuľky, iných zeleninových jedál, alebo aj do mäsitých jedál :-) Proste všade tam,...

  • Burger s chlebovníkom (fotorecept)

    Burger s chlebovníkom (fotorecept)

    Chlebovník (jackfruit) sa stáva čoraz viac populárnym práve vďaka svojej výnimočnej textúre v nezrelom štádiu pripomínajúcej vlákna v mäse. Takto chlebovník pripravujem na spôsob pulled pork do burgrov. :)

  • Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom a soľou. Dáme piecť pri 200 °C do rúry na 20 minút. Potom vyberieme, zastrekneme vínnym octom a zakryjeme na 10...

  • Plnený baklažán (fotorecept)

    Plnený baklažán (fotorecept)

    Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi.

  • Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  • Zapečené baklažánové kolieska

    Zapečené baklažánové kolieska

    Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale...

  • Grilovaná zelenina s čočkou

    Grilovaná zelenina s čočkou

    Na grilu, ale i na grilovací pánvi vyrobím tuhle delikatesu kdykoliv během roku. Příloha ke grilovanému masu, ke grilované klobáse, nebo k dobrému pečivu. Množství surovin si každý upraví, není zásadní.

  • Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept)

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept)

    Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo. Ja mám radšej ako...

  • Baklažánová rolka so smotanovo-orechovou plnkou
  • Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy

    Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy

    Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej dáme hranolček camembertu. Môžme ich aj nakrojiť, trochu vyklepať a camembert do nich zatočiť.

  • Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Zapečené baklažány plnené zeleninou a syrom (fotorecept)

    Keďže baklažány mám veľmi rada, je to jedno z mojich obľúbených jedál.

  • Baklažán plnený quinoou a hubami shimeji (fotorecept)

    Baklažán plnený quinoou a hubami shimeji (fotorecept)

    Na vyskúšanie týchto húb ma zlákal recept od @zuzanka1367.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist