Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka

Nátierka z pečeného baklažánu a kapie

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 7. októbra 2022
Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Foto: Jana Štrbková

Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé jedlá. Vyskúšajte aj túto baklažánovú nátierku s kapiou.

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks menšie
3 ks
6 strúčikov
50 ml
3 vetvičky (čerstvé)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme. Polovice dužiny osolíme a necháme postáť asi 10 minút, kým baklažán nepustí šťavu. Potom dužinu umyjeme a dôkladne osušíme papierovým obrúskom.

  2. 2

    Dužinu baklažánov narežeme pozdĺžne niekoľkými rezmi, potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Baklažány uložíme na plech.

  3. 3

    Kapie umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na štvrtiny a priložíme k baklažánom. Všetko pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.

  4. 4

    Po upečení baklažány vydlabeme a rozmixujeme spolu s upečenými kapiami. Pridáme ešte najemno nasekané lístky oregana. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha