Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
foodblog Medové motúzy, 7. októbra 2022
Foto: Jana Štrbková
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé jedlá. Vyskúšajte aj túto baklažánovú nátierku s kapiou.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme. Polovice dužiny osolíme a necháme postáť asi 10 minút, kým baklažán nepustí šťavu. Potom dužinu umyjeme a dôkladne osušíme papierovým obrúskom.
- 2
Dužinu baklažánov narežeme pozdĺžne niekoľkými rezmi, potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Baklažány uložíme na plech.
- 3
Kapie umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na štvrtiny a priložíme k baklažánom. Všetko pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.
- 4
Po upečení baklažány vydlabeme a rozmixujeme spolu s upečenými kapiami. Pridáme ešte najemno nasekané lístky oregana. Dochutíme soľou a korením.
Tiež baklažánová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu