Plnený pečený baklažán fotorecept
Foto: tejaja
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe. Zobraziť celý popisBaklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe. Možno práve tento recept rozšíri váš jedálny lístok.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Baklažány pozdĺžne rozrežeme a lyžicou čiastočne vydlabeme.
-
2
Vydlabanú časť nakrájame na menšie kúsky. Pridáme žĺtky, ochutíme muškátovým kvetom, čiernym korením a osolíme.
-
3
Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do zmesi.
-
4
Zmesou naplníme polovice baklažánov a uložíme ich na olejom vymastený pekáč. Ja pečiem všetko na teflónovej fólii, takže nepotrebujem nič vymazávať.
-
5
Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 20-25 minút. Podávame so zeleninou.
Diskusia k receptu