Plnený pečený baklažán
Plnený pečený baklažán

Plnený pečený baklažán fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 26. júna 2023
Plnený pečený baklažán (fotorecept)
Foto: tejaja

Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe. Zobraziť celý popisBaklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe. Možno práve tento recept rozšíri váš jedálny lístok.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
3 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Baklažány pozdĺžne rozrežeme a lyžicou čiastočne vydlabeme.

    Plnený pečený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vydlabanú časť nakrájame na menšie kúsky. Pridáme žĺtky, ochutíme muškátovým kvetom, čiernym korením a osolíme.

    Plnený pečený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do zmesi.

    Plnený pečený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmesou naplníme polovice baklažánov a uložíme ich na olejom vymastený pekáč. Ja pečiem všetko na teflónovej fólii, takže nepotrebujem nič vymazávať.

    Plnený pečený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 20-25 minút. Podávame so zeleninou.

    Plnený pečený baklažán (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia