Zeleninové karí
Zeleninové karí

Baklažánové karí

kucharka - fotkakucharka, 7. októbra 2024
Baklažánové karí
Foto: kucharka

Dobrota nad dobroty. Vôňa počas varenia vás zavedie do Indie :-))

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ČL
1 ČL
2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
2 cm (čerstvý)
4 strúčiky
za hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, potom na plátky a postupne opekáme na slnečnicovom oleji do zlatova/do hneda. Dáme bokom, posolíme a pokoreníme.

    Baklažánové karí - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja opražíme feniklové a černuškové semienka, mletý koriander, kurkumu, čili, očistený a rozpučený zázvor a cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme asi tak 1-2 minúty.

    Baklažánové karí - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájane cherry paradajky, posolíme a varíme 5-10 minút.

    Baklažánové karí - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame baklažán.

    Baklažánové karí - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou, najlepšie s jazmínovou. Dobrú chuť a príjemnú cestu do Indie :-))

    Baklažánové karí - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
Chutné curry, krásny pasujúci tanier. Takéto vegetariánské jedlá mám aj ja veľmi rada.
haji
Nepohrdnu a usednu ke stolu, mně by také chutnalo. Pěkný, jednoduchý a chutný receptík!