Baklažánové karí
Foto: kucharka
Dobrota nad dobroty. Vôňa počas varenia vás zavedie do Indie :-))
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, potom na plátky a postupne opekáme na slnečnicovom oleji do zlatova/do hneda. Dáme bokom, posolíme a pokoreníme.
-
2
Na troche oleja opražíme feniklové a černuškové semienka, mletý koriander, kurkumu, čili, očistený a rozpučený zázvor a cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme asi tak 1-2 minúty.
-
3
Pridáme nakrájane cherry paradajky, posolíme a varíme 5-10 minút.
-
4
Nakoniec vmiešame baklažán.
-
5
Podávame s ryžou, najlepšie s jazmínovou. Dobrú chuť a príjemnú cestu do Indie :-))
Ďakujem, dievčence za pekné komentáre, vždy poteší keď sa recept niekomu zapáči.
( recept alebo tanierik 😂 )