Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Baklažánové lasagne

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 31. marca 2025

Suroviny

8 plátkov
400 g mleté
200 ml
1 ks
150 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti. Ukladáme na plech s papierom na pečenie, natrieme olivovým olejom a osolíme. Dáme piecť na 20 minút na 200 °C.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso a chvíľu restujeme spolu. Pridáme paradajkový pretlak, ochutíme (soľ, čierne korenie, vegeta, poprípade oregano atď.). Necháme variť a vodu trochu odpariť.

  3. 3

    Do pekáča dáme vedľa seba 4 plátky upečených baklažánov, na ne navrstvíme polovicu pripraveného mäsa, opäť baklažány a mäso. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť na 20 minút.

Diskusia k receptu