
Domáci tvaroh v Canade
Ked si chcem tu upiect mamine dobre slovenske tvarozniky ako ich originalne robila ona, tak si...

Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...

Rýchly cestovinový šalát
Tento šalát si robíme z manželom keď sa nám nechce nikomu variť, je rýchly a hlavne...

Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.

Hlivové "rizoto"
Moje rizoto je pokaždé inej chuti, totižto vždy pri ňom experimentujem, lebo tam nie je...

Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...

Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Jednoduché a zdravé, veď vyskúšajte

Lasagne so špenátom
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú...

Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Pizza s mandarínkami
Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi...

Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...

Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Panna Cotta - dezert
Talianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale...

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Zeleninový bulgur so sušenými paradajkami
Úžasné, voňavé, farebné jedlo s kopou zeleniny...

Hubové rizoto
Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby...

Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...

Insalata Caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, ...

Antipasti pyramída
Všetku zeleninu pokrájame na plátky, dáme grilovať asi 3 minúty z každej strany, posolíme, ...

Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude....

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone
Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...

Tortellini so syrom a hubami
Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, vsypeme pokrájanú cibuľku a nakrájané hríbiky a zvoľna 3 minúty smažíme,...

Široké rezance s kúskami restovaného lososa
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájaného lososa, nakrájané cherry paradajky, ...

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Penne s rukolou v olivovej omáčke
Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Medzitým si šalotku a cesnak nasekáme, osmažíme na...

Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...

Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...

Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...

Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom
Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu,...

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...