Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou
Foto: alexdidi
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom vychladnutí vymixujeme a prepasírujeme.
- 2
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku,zalejeme smotanou, pridáme prepasírovaný hrášok, čierne korenie, príp. soľ a ešte chvíľu povaríme miernym varom.
- 3
Vo vode s octom a soľou varíme stratené vajcia asi 2 minúty tak, aby žĺtka zostali tekuté.
- 4
Hráškový krém servírujeme so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou, bazalkou, petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu