Foto: babav
Jednoduche ,vyzivne ,rychlo pripravene jedlo ,alebo priloha k masu .
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
45 dkg |
|
syr postruhany : | |
1 salka |
|
1 salka |
|
1 salka |
|
1 salka |
|
1/2 salky |
|
1/2 salky |
|
1/2 salky |
|
2 cl |
|
1/2 cl |
|
Postup
-
1
Makarony uvarime v osolenej vode( 6-8 minut,alebo podla navodu na krabici) , nechame odtiect.
-
2
Vo vacsej mise zmiesame spolu nastruhane syry(Swiss,parmezan,mozzarellu a provolone).Odoberieme 1/2 salky , odlozime na posypku.V druhej mise zmiesame ricottu,kyslu aj sladku smotanu,okorenime a primiesame posekanu petrzlenovu vnat.
- 3
Vychladnute makarony obalime ricottovou zmesou ,vysypeme do misy so zmesou postruhanych syrov,jemne premiesame a takto pripravenou zmesou naplnime maslom vymasteny pekac .Povrch posypeme odlozenym syrom.
- 4
Pecieme v predhriatej rure 10-15 minut ,pokial sa syr neroztopi .Servujeme teple. Dobru chut!
- 3
Diskusia k receptu