
Jemná mascarpone pena s bielou čokoládou a malinami
Tento dezert som si obľúbila pre jeho jednoduchosť, zvládnem ho aj po práci za pár minút....

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami
Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam,...

Šalát z pečenej tekvice s kozím syrom a karamelizovanými vlašskými orechmi
Ľahký a moderný šalát...

Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli
Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....

Penne alla vodka s tajnou Uncle Ben’s omáčkou
Krémové penne kombinujú sladkú smotanu, cesnakovo-cibuľový základ, štipku vodky a paradajkovú omáčku Uncle Ben’s....

Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom
Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom....

Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou
Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou....

Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom
Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom...

Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom
Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva....

Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom
Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou....

Moje tiramisu
Ľahučký taliansky dezert. Často ho robievam na oslavy, každý si ho chváli, je veľmi...

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Ravioli plnené syrom so slaninou a s orieškami
Domáce cestoviny plnené čerstvým syrom a navrchu chrumkavá slaninka s lieskovými orieškami.

Bruschetta
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

Benátske sardinky (Sarde in saor)
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Makrónky Opitý Izidor
Bol to chvíľkový nápad na túto príchuť makrónok, ale musím povedať, že sú výborné, a to ja dávam prednosť ovocným dezertom....

Svieže citrónovo-malinové makrónky
Posledný štvrťrok mám makrónkové obdobie - stále ma láka skúšať nové farby, chute, kombinácie....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....
Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...