Zapečený baklažán s mozzarellou

evas13 - fotkaevas13, 19. mája 2010
Zapečený baklažán s mozzarellou
Foto: evas13

Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel nakoľko je mäsový, moc sa mu to nepáčilo, ale pri konci obeda skonštatoval, že mu vôbec v tom nechýba mäso.

4
porcie
30-40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 väčší
150 g
2 ks
2 PL
Omáčka:
4 PL
4-6 strúčikov
1 ks
1/4 ks
400 g
300 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájame baklažán pozdĺžne na 6-8 ks, osolíme a necháme 2-3 hod. postáť. V originál recepte sa baklažán hneď nakrájal a vyprážal, ale nakoľko mne sa to vtedy zdalo horké, tak som začala takto, osolené a postáte.

    Zapečený baklažán s mozzarellou - obrázok 1
  2. 2

    V panvici zohrejeme olej pridáme prelisovaný cesnak, na jemno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájaný zeler. Opražíme a keď je zelenina mäkká primiešame rajčiny z konzervy. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pod pokrievkou dusíme 20 min.

    Zapečený baklažán s mozzarellou - obrázok 2
  3. 3

    Rúru zahrejeme na 180°C, baklažány osušíme, obalíme v múke a vo vajciach rozšľahaných so soľou a korením, vypražíme a potom uložíme na papier(servítku), aby nám stiahol prebytočný tuk.

    Zapečený baklažán s mozzarellou - obrázok 3
  4. 4

    Na dno plechu(zapekacej misy) dáme polovičku omáčky, uložíme naň vypražený baklažán, posypeme polovičkou parmezánu, polovicu z množstva mozarely,nakrájanej na plátky, bazalku, dáme na vrch zvyšok omáčky, poukladáme zvyšnú mozarelu posypeme bazalkou a parmezánom. Zapekáme 15 min. pokiaľ sa syr neroztopí. Podávame s listovým šalátom.

    Zapečený baklažán s mozzarellou - obrázok 4

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Urobím asi bez vyprážania,len zapečiem,snáď nič nepokazím?Zaujímavé,že niektoré recepty doporučujú baklažán hneď použiť,iné posoliť a dokonca potom opláchnuť a osušiť a potom ochucovať.Pekne to vyzerá aj s tou paradajkou :-))
Vsetky baklazany myslim neni su horke, zalezi od odrody. Niekedy ich aj supu v receptoch. Ja si myslim, ze supat netreba, staci nasolit a chvilku vypotit, umyt osusit a vari sa.
Keďsom to jedlo vyberala, nesmelo byť so smotanou a zbytočne veľa muky, nakoľko manžel aj sestra sú diabetici, no a mne to neuškodí.
Verím dievčata, že aj vám bude chutiť, tak ako nám a poviem, že chutil vždy úžastne.
@michsamant , Miška neviem, aké dovážajú k nám na Slovensko odrody baklažanu, doteraz som ich nechávala vždy vypotiť, akurát, prvý krát, keď som robila toto jedlo som ich hneď pripravovala k vareniu bez potenia a nebolo to ono, tá horkosť mi vadila.
mne sa ten recept paci , akurat radsej baklazan iba nasucho ugrilujem /opeciem na panvici .v lete davame prednost zeleninovym jedlam ako je toto a zaujimavych receptov nie je nikdy dost :-)

Pridaj komentár k receptu: