Foto: evas13
Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel nakoľko je mäsový, moc sa mu to nepáčilo, Zobraziť celý popisMala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel nakoľko je mäsový, moc sa mu to nepáčilo, ale pri konci obeda skonštatoval, že mu vôbec v tom nechýba mäso.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si nakrájame baklažán pozdĺžne na 6-8 ks, osolíme a necháme 2-3 hod. postáť. V originál recepte sa baklažán hneď nakrájal a vyprážal, ale nakoľko mne sa to vtedy zdalo horké, tak som začala takto, osolené a postáte.
-
2
V panvici zohrejeme olej pridáme prelisovaný cesnak, na jemno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájaný zeler. Opražíme a keď je zelenina mäkká primiešame rajčiny z konzervy. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pod pokrievkou dusíme 20 min.
-
3
Rúru zahrejeme na 180°C, baklažány osušíme, obalíme v múke a vo vajciach rozšľahaných so soľou a korením, vypražíme a potom uložíme na papier(servítku), aby nám stiahol prebytočný tuk.
-
4
Na dno plechu(zapekacej misy) dáme polovičku omáčky, uložíme naň vypražený baklažán, posypeme polovičkou parmezánu, polovicu z množstva mozarely,nakrájanej na plátky, bazalku, dáme na vrch zvyšok omáčky, poukladáme zvyšnú mozarelu posypeme bazalkou a parmezánom. Zapekáme 15 min. pokiaľ sa syr neroztopí. Podávame s listovým šalátom.
Verím dievčata, že aj vám bude chutiť, tak ako nám a poviem, že chutil vždy úžastne.
Skúsim !