Bravčové rolky so špenátom a mozarellou

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Bravčové rolky so špenátom a mozarellou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
200 g
200 g
Caponata:
200 g
200 g
120 g
120 g
 podľa chuti
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak, odstavíme a primiešame nastrúhanú mozzarelu a naplníme plátky mäsa. Potom ich zrolujeme, popražíme zo všetkých strán a dáme do vopred nahriatej rúry 20 minúť piecť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme baklažánovo– cuketovú caponatu. Baklažán a cukety nakrájame na väčšie kocky, popražíme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky a novú cibuľku a tiež to spolu trošku popražíme.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme a pridáme provensalskú zmes korenia. Caponata je druh zeleninového jedla zo Sicílie.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme niekoľko minút ,,vypotiť". Predídeme tak možnej horkosti tejto chutnej zeleniny. Mozarellu nemusíme strúhať, stačí ju natrhať na kúsky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Tá "caponata" by sa mohla aj vtrúbe upiecť,nie? A čo je to pekne zelenés drobnými lístkami uprostred porcie? Môžu sa robiť aj kapsy,nielen rolky? Ináč, vypadá to dobre.
nie je nahodou medzi masom a plnkou vlozena sunka? zda sa mi to podla farby a ulozenia "ruzoveho pasika" nielen okolo plnky alr aj pozdlz celeho platku masa.