Bravčové rolky so špenátom a mozarellou
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak, odstavíme a primiešame nastrúhanú mozzarelu a naplníme plátky mäsa. Potom ich zrolujeme, popražíme zo všetkých strán a dáme do vopred nahriatej rúry 20 minúť piecť.
- 2
Medzitým pripravíme baklažánovo– cuketovú caponatu. Baklažán a cukety nakrájame na väčšie kocky, popražíme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky a novú cibuľku a tiež to spolu trošku popražíme.
- 3
Osolíme, okoreníme a pridáme provensalskú zmes korenia. Caponata je druh zeleninového jedla zo Sicílie.
- 4
NÁŠ TIP: Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme niekoľko minút ,,vypotiť". Predídeme tak možnej horkosti tejto chutnej zeleniny. Mozarellu nemusíme strúhať, stačí ju natrhať na kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu