Foto: hkbarbie
Tento recept je nielen pre mamicky s malymi detmi, ale hlavne pre babicky, ktore chcu potesit svoje vnucata niecim peknym a zaujimavym. A hlavne Zobraziť celý popisTento recept je nielen pre mamicky s malymi detmi, ale hlavne pre babicky, ktore chcu potesit svoje vnucata niecim peknym a zaujimavym. A hlavne vam pri vyrobe tohto hadika mozu mali jedaci pomoct. Moje deti sa vzdy potesia, ked mi mozu nagulat gulicky.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Pripravime si cesto na pizzu. V misticke si rozmiesame drozdie (moze byt aj cerstve; ja nemam, preto davam susene) s troskou teplej vody a lyzickou cukru. Nechame postat asi 10 minut pokial nam nezacne kvasok pracovat. Muku preosejeme, zmiesame so solou a urobime v strede jamku. Osobitne si v druhej miske rozslahame teplu vodu s olejom a kvaskom. Vylejeme do muky. Rukami cesto vymiesime alebo ja ho miesim v robote asi 15 minut. Vymiesene cesto nechame nakysnut na 20-40 minut pokial nezdvojnasobi svoj objem.
- 2
Ruru si nahrejeme na 230 C.
- 3
Nakysnute cesto rozdelime na 2 casti. Z jednej casti mozeme urobit klasicku pizzu a z druhej urobime hada. Tvarujeme male gulicky, potrebujeme asi 20 guliciek. Do kazdej gulicky vlozime kusok cheddar syra a zagulame, aby nam syr neskor nevytiekol. Ukladame tesne vedla seba na pekac do tvaru hada. Ak sa nam nechce, syr v gulickach mozeme vynechat, len ten hadik bude trosku suchy.
- 4
Hada potrieme rozslahanym vajickom a dame upiect do rury na 10 minut. Vyberieme z rury, kazdu druhu gulku v poradi potrieme paradajkovou omackou na pizzu. Na zvysne gulky pokladieme kusky mozarella syra a na vrch striedavo ukladame kusky farebnej papriky. Dame znova zapiect do rury na 5 minut pokial sa neroztopi mozarella. Hotoveho hada mozeme este dozdobit ciernymi olivami namiesto oci a jazykom zo zelenej papriky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za dobrý nápad.