Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 36 receptov
Anglická kuchyňa 601 receptov
Arabská kuchyňa 218 receptov
Ázijská kuchyňa 355 receptov
Balkánska kuchyňa 417 receptov
Česká kuchyňa 1603 receptov
Čínska kuchyňa 212 receptov
Flámska kuchyňa 11 receptov
Grécka kuchyňa 202 receptov
Indická kuchyňa 282 receptov
Írska kuchyňa 3 recepty
Japonská kuchyňa 104 receptov
Maďarská kuchyňa 1042 receptov
Mexická kuchyňa 271 receptov
Nemecká kuchyňa 203 receptov
Poľská kuchyňa 122 receptov
Rakúska kuchyňa 239 receptov
Ruská kuchyňa 141 receptov
Slovenská kuchyňa 18711 receptov
Talianska kuchyňa 1667 receptov
Thajská kuchyňa 93 receptov
Turecká kuchyňa 343 receptov


Národné kuchyne

Plnený králik

Hlavné jedlá

Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

Králik po provensálsky

Hlavné jedlá

Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

Hlavné jedlá

Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

Kohút na víne

Kuracie mäso

Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...

Kurča s baskickou omáčkou

Kuracie mäso

Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Francúzske kurča

Kuracie mäso

Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

Kurča na provensálsky spôsob

Kuracie mäso

Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

Bourguignon

Hovädzie mäso

Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

Francúzska roštenka

Hlavné jedlá

Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme.

Plnené bravčové kotlety s jablkami

Bravčové mäso

Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

Parížske rezne

Hlavné jedlá

Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich.

Polievka z úhora

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého úhora nakrájame na malé kúsky.

Francúzska teľacia polievka

Polievky

Nasekané kosti varíme asi 2 hodiny a precedíme ich.

Francúzska srnčia polievka

Polievky

Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Polievka Bouillabaisse

Polievky

Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

Polievka Julienne

Polievky

Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...

Studená hovädzia polievka s rajčiakmi

Polievky

Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

Karfiolová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....

Francúzska polievka s cibuľou

Polievky

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Losos na modro

Hlavné jedlá

Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

Krevety na cibuľke

Hlavné jedlá

Za krásnu fotku ďakujeme používateľke Varecha. sk @michsamant :-)

Karfiol na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...

Pstruh po španielsky

Hlavné jedlá

Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...

Čínsky zeleninový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať....

Cícerový šalát na orientálny spôsob

Bezmäsité jedlá

Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň...

Losos po grécky

Hlavné jedlá

Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

Alpská zemiaková polievka

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska...

Francúzska polievka s cibuľou

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Filé na dánsky spôsob

Hlavné jedlá

Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky.