Foto: lubja
Jednoduché, rýchle a chutné a hlavne bez kopy špinavého riadu.
15 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Nástup hlavných účinkujúcich
-
2
Umyté kurča rozkrojíme, osolíme a potrieme rozpučeným cesnakom.Ja som robila len pre dvoch z 2 kuracích stehien. Do pekáča alebo zapekacej misky položíme plátky údenej slaninky a na ňu rozložíme časti kurčaťa.Pečieme 20min.
-
3
Pridáme osolené zemiaky pokrájané na štvrtky- Pečieme 10 min.
-
4
Pripravíme si marinádu z piva , horčice a medu
-
5
Zemiaky pomiešame a polejeme kura aj zemiaky pripravenou marinádou. Dáme piecť. Polievame každých 10 min až kým nie je mäsko mäkké a všetko pekne červené.Chuť medu s cesnakom a tmavým pivom je vynikajúca.
remcula - upéct na starém talíři- tak tento môj mám od minuloročných vianoc :)Je to vynikajúca zapekacia miska s pekným košíkom.Oceňujem hlavne pri umývaní ,bez drhnutia a prášku všetko ide ľahučko dole