Kura s medom na pive fotorecept

lubja - fotkalubja, 30. novembra 2010
Kura s medom na pive (fotorecept)
Foto: lubja

Jednoduché, rýchle a chutné a hlavne bez kopy špinavého riadu.

15 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1,5 dl
1 PL
1 PL
 údená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nástup hlavných účinkujúcich

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté kurča rozkrojíme, osolíme a potrieme rozpučeným cesnakom.Ja som robila len pre dvoch z 2 kuracích stehien. Do pekáča alebo zapekacej misky položíme plátky údenej slaninky a na ňu rozložíme časti kurčaťa.Pečieme 20min.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme osolené zemiaky pokrájané na štvrtky- Pečieme 10 min.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si marinádu z piva , horčice a medu

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky pomiešame a polejeme kura aj zemiaky pripravenou marinádou. Dáme piecť. Polievame každých 10 min až kým nie je mäsko mäkké a všetko pekne červené.Chuť medu s cesnakom a tmavým pivom je vynikajúca.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
ďakujem, vyskúšajte určite neoľutujete
remcula - upéct na starém talíři- tak tento môj mám od minuloročných vianoc :)Je to vynikajúca zapekacia miska s pekným košíkom.Oceňujem hlavne pri umývaní ,bez drhnutia a prášku všetko ide ľahučko dole
Neda mi nepochvalit tento recept :-) Vonalo aj chutilo to bozsky. Detom som pre istotu to pivo zatajila, kazdopadne pochutila si cela rodina :-) Toto budem robievat castejsie.

Pridaj komentár k receptu: