Kura s medom na pive fotorecept

lubja - fotkalubja, 30. novembra 2010
Kura s medom na pive (fotorecept)
Foto: lubja

Jednoduché, rýchle a chutné a hlavne bez kopy špinavého riadu.

15 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1,5 dl
1 PL
1 PL
 údená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nástup hlavných účinkujúcich

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté kurča rozkrojíme, osolíme a potrieme rozpučeným cesnakom.Ja som robila len pre dvoch z 2 kuracích stehien. Do pekáča alebo zapekacej misky položíme plátky údenej slaninky a na ňu rozložíme časti kurčaťa.Pečieme 20min.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme osolené zemiaky pokrájané na štvrtky- Pečieme 10 min.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si marinádu z piva , horčice a medu

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky pomiešame a polejeme kura aj zemiaky pripravenou marinádou. Dáme piecť. Polievame každých 10 min až kým nie je mäsko mäkké a všetko pekne červené.Chuť medu s cesnakom a tmavým pivom je vynikajúca.

    Kura s medom na pive (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

zirafninka1
Med a pivo. Mnam. Dnes som robila podobnu marinadu len z medu a horcice. To pivo by sa este hodilo. Musim skusit. Dakujem za inspiraciu.
veronka8
mňammmmmm to musí byť super....... určite vyskúšam.......
korbacik
... super to vyzerá, určite urobím, možno aj dnes. Ďakujem.
remcula
Já to dělávám, vynikajéící!! Je super to upéct na starém talíři, takovém tom hrubém, jak mívaly naše babičky.
marianne69
Ja moc na kurcata nie som,ale na toto by som sa dala nahovorit,ta marinada bude urcite vyborna,vyskusam...
porzellanka
Ukladam, zajtra skusim. Musi to vyborne chutit, robievam rebierka s pivom a medom, horcica tomu doda pikantnu chut. Vdaka za recept.
lubja
ďakujem, vyskúšajte určite neoľutujete
remcula - upéct na starém talíři- tak tento môj mám od minuloročných vianoc :)Je to vynikajúca zapekacia miska s pekným košíkom.Oceňujem hlavne pri umývaní ,bez drhnutia a prášku všetko ide ľahučko dole
svetielkovtme
Prave sa to pecie, pivo bude sice svetle, ale snad to na chuti vela neuberie :) uz sa na to vsetci tesime :)
strelka
Neda mi nepochvalit tento recept :-) Vonalo aj chutilo to bozsky. Detom som pre istotu to pivo zatajila, kazdopadne pochutila si cela rodina :-) Toto budem robievat castejsie.
lubja
ďakujem a ja som na toto už zabudla :-( bude repete aj u nás