Foto: alexdidi
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zobraziť celý popisRada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí samo. Stačí občas skontrolovať, zamiešať a priliať vínko. Zato chuť mäsa s chilli umocnená na záver brusnicovým a slivkovým lekvárom je vynikajúca.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks, malý |
|
2 ks, sušená |
|
2 PL |
|
2-3 ks |
|
2 vetvičky, čerstvý (lístky) |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
3-4 ks, drvené |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájané na väčšie kocky dáme do misy a pridáme olej, paradajkový pretlak, bobkové listy, rozmarín, korenie na divinu, soľ, čierne korenie a rozdrvené chilli papričky.Premiešame.
-
2
Mrkvu, zeler a petržlen postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu porežeme na osminky.
-
3
Pripravené mäso a zeleninu spojíme a premiešame v hrnci, kde sa bude aj variť. Odložíme do chladu cez noc.
-
4
Na druhý deň prilejeme vývar a varíme, pričom občas premiešame a podlievame vínom.Varíme 1 - 1 1/2hodiny. Na záver pridáme slivkový lekvár a brusnicový kompót.
-
5
Zelenina nám ragú krásne zahustí takže už nie je potrebné niečim zahusťovať. Podávame s brusnicovým kompótom a dobrým chlebíkom.
Diskusia k receptu