Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny recept bol s Bravcovou hlavou. Ta sa po zabijacke Zobraziť celý popisTento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny recept bol s Bravcovou hlavou. Ta sa po zabijacke pred Vianocami zasolila a cakala na svoj den az do Stedreho dna. Ja som si to trochu upravila ved bravcovu hlavu kde by som teraz zohnala a ani nemusim. Tato kapusta nam chuti aj na studeno.
príprava
Suroviny
1 kg |
|
0,30 kg, údené |
|
0,50 kg |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
za hrst |
|
za hrst, vacsie |
|
ale nemusi |
|
ttrocha na zahust. |
|
Postup
-
1
U nas sa tato kapusta vari na Novy rok tu robim ja. Na Stedry den robi kapustnicu ako klasiku manzel. Suroviny su tak na 8l hrniec. Kapustu slabo premyjem aby bola kysla a dam do hrnca, pridam celu cibulu, umyte pokrajane na trochu vacsie kusy maso /cerstve maso som nemenovala, moze sa dat bravc. priecko , rebierka, kolienka podla toho ci mate radi mastnejsiu alebo nie. prida sa ryza, krupy koreniny a zaleje sa po vrch vodou, podla chuti sa prida sol a moze aj feferonka. hrniec postavime na sporak nechame vsetko zovriet a ohen stlmime, a dovarime kym maso nebude makke. Ak sa zda byt uvarena kapusta riedka da sa zahustit zaprazkou, alebo smotanou s trochou muky. Kedysi som tak robila .Dnes uvarenu kapustu nastolujem a kto chce nech si da smotanu na tanieri. Tato kapusta ma velku vyhodu v tom ze naraz vhodim do hrnca vsetko a cakam ale obcas sa neviem dockat taku mam na nu chut. Vam prajem tiez.
Diskusia k receptu