Pangasius s kyslou kapustou a zemiakmi

mojack - fotkamojack, 30. novembra 2010

- jednoduché, rýchle

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Ryby si namočím do mlieka s roztlačeným cesnakom.

  2. 2

    Potom ju obalím v hlad.múke a na oleji opražím / nie dlho skôr rýchlo/ - z oboch strán do zlatova.

  3. 3

    Misu z jansk.skla vymasím tukom a vložím plátky ryby. Kyslú kapustu premyjem a položím na plátky ryby.Posypem rascou.

  4. 4

    Zemiaky nakrájam na štvrtky, v miske premiešam so soľou a posypem červenou paprikou. Položím ich na kapustu. Nakoniec ich trochu polejem olejom. Zapekám 20 min. Pred koncom odkryjem aby zemiaky boli pekne opečené.

Diskusia k receptu

mamatata2
Dobrý nápad, kým sa zemiaky upečú, tak sa rybka nerozpadne ? Určite vyskúšam.
remcula
Myslím si totéž, co u receptu v tlakovém hrnci. Pangas se rozpadá po 5 minutách u na pánvi.
zitar
Ryba s kyslou kapustou? Mne to veľmi nepasuje, ale.........nikdy nehovor nikdy.
bozulka
Mám vyskúšaného kapra s kyslou kapustou a je výborný.December je v našej rodine mesiac kaprov a preto skúšam rôzne recepty aby to nebol iba kapor vysmážaný,na ktorý sa teším celý rok na Vianoce.
mojack
bozulka
Som rada ,že je aj plus pri mojom recepte. Ja som si napríklad necedela predstavit , kurča pečene s kyslou kapustou, až raz som vyskúšala a retaz patrí aj toto menu nedzi moje obľubené.
bozulka
@mojack , ďakujem za priazeň,určite sa k tomu dostanem,len teraz mám trošičku problémy s manželovou nemocou,ale veľký rozdiel od tvojho receptu to nieje.Kapra vykostím,nakrájam na filety,môžeš dať do mlieka cez noc,bez cesnaku,potom okoreníš,obalíš v múke,osmažíš a položíš na ochutenú kapustu-cibuľku osmažíš do červena,pridáš kapustu,okoreníš č.mletým korením,mletou rascou,keď používaš vegetu môžeš dať miesto soli,maličko podleješ vodou,max.pol až 1 dcl. a podusíš tak 10-15 min.Vymastíš pekáč, dáš podusenú kapustu a navrch uložíš opečenú rybu.Na rybu môžeš dať aj tenké plátky slaniny/prerastenej/,trošku podleješ vodou alebo smotanou na varenie a dáš do rúry piecť tak na 15-20 min.Zemiaky urobíš zvlášť podľa vlastnej chuti/varené,pečené,zem.kašu/.Teraz aspoň toľko.Mám v profile kontakt-keď niečo nebude jasné.
meny
T,iež mi neide do kopy pang. a kyslá kap., ale určite treba vyskúšať a ja aj vyskúšam. To kurča na kap. robím bežne . Je super. Môžem vrele doporučiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia