Nadstavený kotlíkový guláš fotorecept

jody - fotkajody, 30. novembra 2010
Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept)
Foto: jody

Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu Zobraziť celý popisGuláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu chuťovo prekvapujúci. Možno vám zašmakuje. :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny: mäso pokrájame na kocky, rovnako zemiaky, cibuľu na drobno, cesnak na plátky a zeler na tenké hranolčeky.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom kastróli (kotlíku) v rozpálenom tuku opekáme cibuľu nasekanú nadrobno...

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pridáme cesnak nakrájaný na plátky...

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a neskôr mäso. Opekáme, kým sa zatiahne a až potom posolíme.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme petržlenovou vňaťou,

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme obe papriky a necháme ich pustiť farbu.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom prihodíme zeler nakrájaný na prúžky,

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zelerovú vňať,

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    rascu.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podlejeme vodou, posolíme, pridáme lečo a dusíme.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď je mäso polomäkké, nasledujú zemiaky nakrájané na kocky.

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dodusíme, v prípade potreby dohustíme múkou (nemusí byť) alebo tekutinu zdusíme na šťavu a podávame. Dobrú chuť. :-)

    Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

dorisa
Jedlo vyzerá krásne a chutne, hneď by som si ho dala, recepík si ukladám,ďakujem
julica
okrem toho, že je to zaujímavý recept, máš naozaj pekné fotky. Najmä tá s rascou sa mi páči. :) Ale vňate dám až na konci
evanaaa
Dobré, aj keď s tým celerom nezvyčajné, aj to treba skúsiť, len tie vňaťky by som dala až pri konci, nech sa moc nevyvaria.
bozulka
S vňaťkami súhlasím,celerová sa môže dať na dvakrát,na začiatku,je chutnejšia šťavička a nakonci na dochutenie a pre oko, tam kde je celer sa nič nepokazí.Tiež ho mám rada a tá jeho osobitá chuť-veď to je práve to niečo iné...
cistinka
voní až sem....tomuto poviem aj ja "slovenský eintopf" ...super!