Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu Zobraziť celý popisGuláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu chuťovo prekvapujúci. Možno vám zašmakuje. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nachystáme si suroviny: mäso pokrájame na kocky, rovnako zemiaky, cibuľu na drobno, cesnak na plátky a zeler na tenké hranolčeky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vo väčšom kastróli (kotlíku) v rozpálenom tuku opekáme cibuľu nasekanú nadrobno...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
... pridáme cesnak nakrájaný na plátky...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
a neskôr mäso. Opekáme, kým sa zatiahne a až potom posolíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Posypeme petržlenovou vňaťou,
                                                     - 
                                                    6
                                                    
pridáme obe papriky a necháme ich pustiť farbu.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Potom prihodíme zeler nakrájaný na prúžky,
                                                     - 
                                                    8
                                                    
zelerovú vňať,
                                                     - 
                                                    9
                                                    
rascu.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Podlejeme vodou, posolíme, pridáme lečo a dusíme.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Keď je mäso polomäkké, nasledujú zemiaky nakrájané na kocky.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Dodusíme, v prípade potreby dohustíme múkou (nemusí byť) alebo tekutinu zdusíme na šťavu a podávame. Dobrú chuť. :-)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu