Foto: jody
Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu Zobraziť celý popisGuláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu chuťovo prekvapujúci. Možno vám zašmakuje. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny: mäso pokrájame na kocky, rovnako zemiaky, cibuľu na drobno, cesnak na plátky a zeler na tenké hranolčeky.
-
2
Vo väčšom kastróli (kotlíku) v rozpálenom tuku opekáme cibuľu nasekanú nadrobno...
-
3
... pridáme cesnak nakrájaný na plátky...
-
4
a neskôr mäso. Opekáme, kým sa zatiahne a až potom posolíme.
-
5
Posypeme petržlenovou vňaťou,
-
6
pridáme obe papriky a necháme ich pustiť farbu.
-
7
Potom prihodíme zeler nakrájaný na prúžky,
-
8
zelerovú vňať,
-
9
rascu.
-
10
Podlejeme vodou, posolíme, pridáme lečo a dusíme.
-
11
Keď je mäso polomäkké, nasledujú zemiaky nakrájané na kocky.
-
12
Dodusíme, v prípade potreby dohustíme múkou (nemusí byť) alebo tekutinu zdusíme na šťavu a podávame. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu