tento recept je ešte zo socialistickej Slovenky,iné medovníky sa u nás nepečú.Sú naozaj perfektné.Netreba ich vyvaľkať na tenko ideálne je tak na 5-6 milimetrov Zobraziť celý popistento recept je ešte zo socialistickej Slovenky,iné medovníky sa u nás nepečú.Sú naozaj perfektné.Netreba ich vyvaľkať na tenko ideálne je tak na 5-6 milimetrov a piecť v dobre vyhriatej rúre asi 7 minút.Ja ich zdobím polovičkami mandlí.
60 minút
príprava
príprava
7 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 kg, preosiata. |
|
380 g |
|
300 g |
|
120 g, ,nie margarín |
|
4 ks |
|
2 kávové lyžičky |
|
5 ks, mletý |
|
1 čaj.lyžička |
|
Postup
-
1
Spolu to zmiesime a dáme na noc oddýchnuť do chladničky,potom vaľkáme,vykrajujeme,zdobíme a pečieme.Ešte som zabudla trebe ich pred pečením potrieť vajcom
Iné recepty boli len dve lyžice, alebo niečo podobné, medu. Ja ich chutnať nemôžem, ale moji doma povedali, že sú výborné.