Kuracie stehná pod perinou-eintopf fotorecept
Foto: ketty3811
Chutné,aj keď dosť kalorické.:-)
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Tak ako vždy si pripravíme suroviny.
-
2
Do pripraveného pekáčika si dáme zemiaky nakrájané na kolieska,ktoré posolíme.
-
3
Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.(kápia by bola lepšia,hlavne farebne by vynikla)
-
4
Pokvackáme polovičkou tatarskej omáčky,ktorú sme rozmiešali s roztlačeným cesnakom.
-
5
Na vrch položíme kuracie stehná,ktoré sme posypali grilovacím korením a osolili.
-
6
Zakryjeme a pečieme asi 30 minút na 170 °C.Potom odkryjeme a pečieme ďalších asi 30 minút,kým sa neurobí chutná kôrka.
-
7
Potom na vrch stehien naukladáme pláty slaniny.
-
8
Pečieme ďalších 10 minút.
-
9
Posypeme strúhaným syrom.
-
10
A dáme zvyšnú tatársku omáčku s cesnakom.
-
11
Necháme zapiecť.
-
12
Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátikom.
Diskusia k receptu