Kuracie stehná pod perinou-eintopf fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 30. novembra 2010
Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept)
Foto: ketty3811

Chutné,aj keď dosť kalorické.:-)

3
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks
15O g, strúhaný
 plátky, údená prerastená
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Tak ako vždy si pripravíme suroviny.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pripraveného pekáčika si dáme zemiaky nakrájané na kolieska,ktoré posolíme.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.(kápia by bola lepšia,hlavne farebne by vynikla)

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokvackáme polovičkou tatarskej omáčky,ktorú sme rozmiešali s roztlačeným cesnakom.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch položíme kuracie stehná,ktoré sme posypali grilovacím korením a osolili.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme a pečieme asi 30 minút na 170 °C.Potom odkryjeme a pečieme ďalších asi 30 minút,kým sa neurobí chutná kôrka.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom na vrch stehien naukladáme pláty slaniny.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme ďalších 10 minút.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypeme strúhaným syrom.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A dáme zvyšnú tatársku omáčku s cesnakom.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Necháme zapiecť.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátikom.

    Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marikasu
S tými kalóriami máš pravdu, ale určite stojí zato zhrešiť -:))
cchikung
Vyzerá to báječne a určite nie je na škodu sem tam potešiť svoju dušu takýmto pôžitkom,aj keď telo bude pracovať na plné obrátky kým to strávi.
ejta
Ja som raz zapekala kura s majonézou, ale po upečení sa olej z majonézy oddelil a celé to plávalo v tuku :-(
1x martau
ketty3811
Ďakujem za mile komentáre.S tou smotanou to určite stojí za vyskúšanie.Je pravda,že tá tatarka je mastná,ale žiadny iný tuk tam nejde.Vsiakne to aj do zemiakov.
gittka
super recept.určite chutnučký...mnamky...
toslavka
veľmi chválim, je to super jedlo, sice som piekla trosku dlhsie, ale stalo to zato :)) este teraz sa oblizujem, dakujem za super recept :)