Foto: oco
Vôňa korenia v spojení z ostatnými surovinami dáva zaujímavú chuť? Skúste.Je to trochu iná šošovica .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny ,ktoré postupne pripravíme k vareniu
-
2
Hovädzie mäso /ja som použil plece/ odblaníme a nakrájame na kocky.Nakrájame cibuľu a papriku.Na oleji restujeme mäso aby sa zatiahlo.
-
3
Vyberieme a do výpeku podľa potreby pridáme trochu oleja a dáme restovať cibuľu a následne papriku s cesnakom.Keď cesnak začne voňať vrátime späť hovädzie mäso,pridáme bobkový list,rozmarín,tymian,soľ,mleté čierne korenie a zalejeme vývarom s jednej kocky hovädzieho bujónu.
-
4
Počas dusenia si pripravíme paradajky ktoré olúpeme,prepláchneme šošovicu ,necháme je v troche vody a opláchneme ryžu.
-
5
Keď je mäso polomäkké pridáme šošovicu a po15 minutách pridáme ryžu.S podlievaním vodou opatrne,aby to nebolo moc riedke.
-
6
Po ďalších 15 minutách dochutíme ak jej aj ryža mäkka môžeme podávať ozdobené nastrúhaným tvrdým syrom najlepšie údeným a pažítkou.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu