tento zákusok som si skombinovala a pripravila len tak narýchlo, raz v nedeľu ,keď sme mali chuť na sladké a boli sme po oberačke Zobraziť celý popistento zákusok som si skombinovala a pripravila len tak narýchlo, raz v nedeľu ,keď sme mali chuť na sladké a boli sme po oberačke hrozna strašne unavení. Našej rodine zachutil a pripravujem ho často pri rôznych príležitostiach slávnostných i tak bežne v nedeľu.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 kusy |
|
1 kus |
|
4 polievkové lyžice |
|
4 polievkové lyžice |
|
4-6 polievkových lyžíc |
|
2polievkové lyžice |
|
4 polievkové lyžice |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
1 kus |
|
150-200 ml |
|
1 kus |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a postupne pridávame mlieko, kakao, olej a múku s práškom do pečiva.Dobre premiešame a pridáme k mase sneh z bielkov. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech pri teplote asi 200 stupňov približne 20 minút. ( pozor na to, aby sa cestio príliš nevysušilo!)
- 2
Šľahačku v prášku si pripravíme podľa návodu a postupne do nej prišľaháme gaštanové pyré a trocha džemu ( ja dávam malinovo-ribezľový)
- 3
Takto pripravený plnku natrieme na hotové vychladnuté cesto, ktoré môžeme ešte potrieť slabou vrstvou džemu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu