Rezne pod jablkovou perinou fotorecept

kristiiinka - fotkakristiiinka, 1. decembra 2010
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks, zo stehna
 na obalovanie
 na opekanie
4 - plátky
2
4 plátky,(v tomto prípade strúhany syr)




Postup

  1. 1

    Maso umyjeme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvílku odlezat. Ochutené rezne potom obalíme v hladkej múke.

    Rezne pod jablkovou perinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na hrubsie plátky.

    Rezne pod jablkovou perinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso prudko opecieme na oleji z oboch strán.

    Rezne pod jablkovou perinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso poukladáme na pekác (alebo zapekacej misy) a zalejeme vypekom. Na kazdy rezen polozíme plátky slaniny a jablka, podlejeme vodou tak, aby maso bolo ponorené ale slanina a jablká uz nie.

    Rezne pod jablkovou perinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pecieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Pred koncom pecenia na kazdy rezen polozíme plátok tvrdého syra (alebo strúhany syr) a dáme este na 5 min. zapiect.

    Rezne pod jablkovou perinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame ryzou alebo so zemiakovou kasou.

Diskusia k receptu

helca103
pekne nafotené a kombinácia mäska s jablkami aj u nás ide ,jablká pustia šťavu a ked sa to zmieša je to mňamka...ryžu niekedy aj ja robím s kari ale nehodí sa ku každemu jedlu.
helca103
teraz som si všimla že si mladá kuchárka a nová na vareche tak vitaj medzi nami :-)
tatranka
Tak tento recept mi hovorí z duše.Je to pekne nafotené,pripravené,chutné.
jeka
vyzerá to nádherne,určite to vyskúšam,dakujem za recept
tinca
kombináciu hydiny s akýmkoľvek ovocím môžem vždy, pekné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia